İnce: “Çok şenlikli bir seçim olacak”

“Bu sefer çok şenlikli bir seçim olacak.” diyen İnce, “Bu sefer, FETÖ’cüler Millet İttifakı’nı destekliyor. Her gün sahte bir belge. Yok Beykoz ilçe başkanlığı bize imza vermiş AK Parti’nin. Yok otobüs kaldırmışlar bize imza için, yok eşimin 10 milyonluk jipi varmış. Ben bu FETÖ’cülerin sahtekarlığını düzmece delillerini biliyorum da, benim eski arkadaşlarımın bunları paylaşmasına üzülüyorum.” ifadelerini kullandı.

“21 yılın sonunda hiçbir sorunumuzu çözemedi”

İnce, ülkenin kaderini gençlerle birlikte değiştireceklerini dile getirerek,  “Buna inanıyorum. Benim memleketimin güzel çocuklarım. Hep beraber yapacağız bunu. 21 yıllık bir iktidar var. 21 yılın sonunda hiçbir sorunumuzu çözemedi, ekonomiyi düzeltemedi. Sokaklar Suriyeli dolu, tarım bitti, eğitim çöktü, milli eğitim mahvoldu. Merkez Bankası’nın rezervleri tükendi. Şeffaflığı, hesap vermeyi yok etti. Kibri o kadar büyük ki, devleti kendinin zannetti. Ben gidersem devlet yıkılır dedi. Halbuki Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşayacağını düşünemedi.” dedi.

“Cumhurbaşkanı olduğumda”

Cumhurbaşkanı olması durumunda Suriyelileri memleketlerine göndereceğini belirten İnce,  “Kendisine karşı çıkan herkese, terörist dedi. Ona selam veren herkes zenginleşti. Üniversiteleri binadan ibaret zannetti. Bilimin önemini kavrayamadı.  Cumhuriyetimizin kurucularına saygısızlık etti. Sınırlarımızı kevgire döndürdü. Eğer 14 Mayıs Akşamı bu kardeşinize yetki verirseniz, bakın neler yapacağım onu anlatayım; Hemen Esat ile masaya oturacağım. Şam’a büyükelçi atayacağım.” şeklinde konuştu.

“Söz veriyorum”

İnce, araç fiyatlarındaki artışa dikkati çekerek, “Bakın size söz. Bir kararname ile Türkiye’de üretilen araçların ÖTV’si araç fiyatının yüzde 50’sini geçemeyecek. Bunu da böyle çözeceğiz. Türkiye’nin milli gelirin yüzde 2’sini tarıma ayıracağım. Öğretmenlere sesleniyorum; Eylül ayına kadar, 14 Mayıstan okullar açılana kadar 100 bin yeni öğretmen atayacağım, söz.” diye konuştu.

“Seçimi ben alacağım”

2018 seçimlerinde kendisinin oyunun yüzde 20 olduğunu hatırlatan İnce, “Yüzde 30,64 ile tamamladım. 11 puan kattım üstüne. Bu sefer üstüne 15 puan katacağım. 30’u geçeceğim birinci turda. İkinci tura kalacağım ve ikinci turu yüzde 65 ile alacağım seçimi. Bugün ısınma turum. Daha nicelerini yapacağım bunların.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu