İmamoğlu: “İstanbul’da çok şey başardık, şimdi sıra Türkiye’de”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin nisan ayı toplantılarının 3. birleşiminde ‘2022 Yılı Faaliyet Raporu’ görüşüldü. Toplantı öncesinde CHP, İYİ Parti, AK Parti ve MHP gruplarını ziyaret eden İmamoğlu, 2022 Yılı Faaliyet Raporu’nu sunduğu konuşmasına, “Sizlerle paylaşacak olduğum faaliyet raporu, aynı zamanda 16 milyon İstanbulluya her yıl Nisan ayında hesap vermek zorunda olduğumuz bu sürecin son oturumu” sözleriyle başladı.

“Değişim bu şehrin bütün hücrelerine yayıldı”

İmamoğlu, 2022 yılını “projeler ve açılışlar yılı” olarak niteleyerek, “İstanbullu hemşerilerimize her gün yeni bir proje, her gün yeni bir çözüm sunmanın mutluluğunu yaşadık. Başarısız olmamızı isteyen, bu yolda çaba sarf edenlere rağmen başarıyoruz. 4 yıl önce bu göreve talip olduğumda, İstanbul’a bir değişim vaat etmiştim. ‘Bu şehirde eski defterleri kapayacağız. Yeni bir başlangıç yapacağız’ demiştim. Çok şükür, bunu başardık. İstanbul başardı. İstanbul, değişmeyi başardı. Değişim bu şehrin bütün hücrelerine kadar yayıldı. Değişim kök saldı” dedi.

“Milletin parasını, bu şehrin bebekleri olan annelerine veriyoruz”

Kendi yönetim dönemleriyle birlikte İstanbul’un “yeni normallerle” tanıştığını belirtti. İmamoğlu, İstanbul’un yeni normallerini şu sözlerle dile getirdi:

“Eskiden İstanbul’da dere yataklarında yapılaşma normal kabul edilirdi. Şimdi, dere yataklarının yaşam vadileri haline getirilip, devasa yeşil alanlara dönüştürülmesi normal oldu. Biz, milletin parasını, bu şehrin bebekleri olan annelerine veriyoruz. Eskiden kadınların İBB’de yönetici olamaması, ya da otobüs şoförü, itfaiyeci, cankurtaran, denizci olarak çalışamaması normaldi. Şimdi İBB’nin her kademesinde kadınların olması çok normal. Eskiden, yılda ortalama 3-4 kilometreden metro yapmak normaldi. Bugün yılda ortalama en az 13 kilometre metroyu hizmete açmak normal.”

İstanbul’un depreme hazırlıklarını anlattı

İmamoğlu, bu süreçte emeği geçen her kişi, kurum ve kuruluşa teşekkürlerini ileterek, “Afet bölgesinde, bundan sonra da milletçe büyük görevlerimiz var. Depremzedelerin yaşam koşullarını hep birlikte normalleştirecek; barınma, gıda, eğitim, sağlık ve kültür dahil ihtiyaçları eksiksiz karşılayacağız” diye konuştu. Sözü olası İstanbul depremine getiren İmamoğlu, 2022 yılı içerisinde bu kapsamda yaptıkları çalışmalara da sunumunda yer verdi.

İmamoğlu, “2022 boyunca İstanbul’un depreme hazırlanmasında önemli aşamalar kat ettik” diyerek, şu bilgileri aktardı:

“39 ilçede, hızlı tarama yöntemiyle yaptığımız incelemelerde, toplam 11 bin 786 binayı ziyaret ettik. İzin verilen 3.143’ünde inceleme yaptık. Kahramanmaraş depremlerinden sonra, Belediyemize kısa sürede yüz binlerce başvuru geldi. İBB olarak, bu başvurularla ilgili yoğun şekilde çalışıyoruz. Kentsel dönüşümü özendirmek için hem malik hem de kiracılara kira yardımını 4 bin 500 liraya çıkarttık. Sultangazi, Eyüpsultan, Büyükçekmece, Kağıthane, Beykoz, Şişli ve Kadıköy’de 5 bine yakın bağımsız birimin kentsel dönüşüm projelerini tamamlayıp, uygulama aşamasına geçtik.”


“14 Mayıs, Türkiye için büyük bir dönüm noktası olacak”

Yoksullukla mücadeleden kadınlara, çocuklardan gençlere, engellilerden yaşlılara, işsizlikle mücadeleden Askıda Fatura uygulamasına, raylı sistem üretimlerinden akıllı şehir uygulamalarına, spor, sağlık ve çevre yatırımlarından İstanbullu çiftçilere verilen tarımsal desteklere, tarihi mirasların korunmasından dış ilişkilerin geliştirilmesine kadar çeşitli konularda toplumun farklı kesimlerine dokunan çalışmalardan detaylar sunan İmamoğlu, “Ulaştığımız başarıların, oluşturduğumuz İstanbul Modeli’nin, gerçekleştirdiğimiz her yeniliğin bütün Türkiye’ye etki edecek sonuçlar ürettiğini biliyor, bu özen ve sorumlulukla davranıyoruz” şeklinde konuştu.

“O gün, Türkiye için yeni bir başlangıç yapacağız”

İmamoğlu, 14 Mayıs’ın Türkiye için büyük bir dönüm noktası olacağına tüm kalbiyle inandığını vurgulayarak, “O gün geldiğinde de Türkiye için yeni bir başlangıç yapacağız. Ardından devletimizi hızla toparlayacağız. Devletimizi, kurallar ve kurumlar devleti haline getireceğiz. Devlet yönetiminin her kademesini hesap verebilir, devlet idaresinin her işlemini denetlenebilir kılacağız. Kuralların ve kanunların herkes için eşit şekilde uygulandığı bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Adamına göre suç, adamına göre hak, adamına göre makama son vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’da yaptığımız gibi, Türkiye’de de israf düzenine son vereceğiz”

“İstanbul’da yaptığımız gibi, Türkiye’de de israf düzenine son vereceğiz.” diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Devlet bütçesindeki kayıp ve kaçakları bitirip, sosyal adaleti yeniden tesis edeceğiz.  Aynen İstanbul'un bütçesinde olduğu gibi, ulusal bütçemize bereket gelecek. İstanbul’da her şey, çok ama çok güzel olacak. İstanbul’da hizmetler ve projeler katlanacak. Sadece 4 yılda İstanbul’da çok şey başardık. Şimdi sıra Türkiye’de. 15 Mayıs’tan sonra, yeni yönetimle hizmetler ve projelerin nasıl katlandığını izlemekten yorulacaksınız.” 

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu