İmamoğlu: “Bu ülkeyi memleketimin evlatlarıyla yöneteceğiz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Giresun ve Ordu’da vatandaşlarla bir araya gelerek, açıklamalarda bulundu.

Konuşmalarına, “Ben geldim, ben; evladınız geldi İstanbul'dan. Sizleri çok seviyorum” sözleriyle başlayan İmamoğlu, Giresun ve Ordu’ya daha önce iki kez geldiğini hatırlattı.

İmamoğlu, “Bugün, daha farklı bir gün” diyerek, “Bugün niye bir aradayız? 14 Mayıs için bir aradayız. Çok güzel bir baharı karşılamak için bir aradayız. Bir avuç insanın zenginliğinin, bir avuç insanın mutluluğunun, bir avuç insanın ‘Ne dersem o olur’ anlayışını yok edip, gönderip, milletin iktidarını karşılamak için buradayız. Her şey çok güzel olacak” şeklinde konuştu.

Dün bölgede yağmurlu bir gün yaşandığını hatırlatan İmamoğlu, “Bugün bahar güzel yüzünü gösterdi. Bahar beni karşıladı Giresun'da, bahar. Sizlerle bir arada ve 14 Mayıs'a giden bu yolculukta hem adaleti konuşmak hem hak, hukuku konuşmak hem Giresun'u konuşmak hem bu şehrin fındığını konuşmaya, gençlerini konuşmaya, bu şehrin güzel insanlarını konuşmaya geldim” ifadelerini kullandı.

 “2 ayda sanki bir anda şehir kuracaksınız”

İmamoğlu, “Şu an memleketimin her köşesinde insanlarımız depremde her şeyini kaybetmiş insanlarımıza sahip çıkıyor” diyerek, şöyle konuştu:

“21 yıldır bu ülkeyi yöneteceksiniz. Şehirleri güçlendirmeyeceksiniz. Şehirleri bir dönüşüm, güçlendirme, yaşamı kuvvetlendirme olarak düşünmeyeceksiniz. Şehirleri sadece rant kapısı olarak göreceksiniz. Ondan sonra seçimde oy devşirmek için, seçime birkaç hafta kala, sözüm ona temeller atacaksınız. 2 ayda sanki bir anda şehir kuracaksınız. 20 yıllık, 25 yıllık hatalarınızın üstünü kapatmaya çalışacaksınız. O şehirleri, bugünün aklı ayağa kaldıramaz. Ama o şehirleri biz ayağa kaldıracağız, biz. O şehirleri biz yenileyeceğiz. Şehirlerin eksiklerini biz gidereceğiz.”

“Bu ülkeyi memleketimin evlatlarıyla yöneteceğiz”

Millet İttifakı olarak söz verdiklerini belirten İmamoğlu, “Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanımız da söz veriyor. Diyor ki; ‘Biz, tek bir vatandaşımızın dahi hakkını yedirmeyeceğiz kardeşim, yedirmeyeceğiz.’ Biz, devletin her kademesinde liyakate destek olacağız. Biz, bu ülkeyi memleketimin evlatlarıyla yöneteceğiz. Bizler, memleketimizin evlatları yerine, sadece bir avuç insanla eşiyle, dostuyla, akrabasıyla, damadıyla, kızıyla, geliniyle, ailesiyle siyasi akrabalarıyla ülkeyi yönetme devrine son vereceğiz. Onlara, ‘Evinize gidin, haydi güle güle’ diyeceğiz. Hepsini birlikte yollayacağız” dedi.  

“İnsanlarımızı yoksulluğa mahkum etmeye değil, zengin yapmaya geliyoruz”

İmamoğlu, İstanbul’da, 4 yıldır herkese eşit hizmet sunduklarına vurgu yaparak, “Bunların, ne yazık ki şehirlerimizde insanlarımızı kandırdığı döneme, hep birlikte son vereceğiz. Memleketimin insanının ihtiyacı varsa, yoksulluğu varsa, onu mutlaka telafi edeceğiz. Ama biz, insanlarımızı yoksulluğa mahkum etmeye değil, zengin yapmaya geliyoruz. Üretmeye geliyoruz. Size söz veriyorum. Bu coğrafyada, bu bölgede yetişen, liseyi burada okuyan, sonra üniversiteye okumaya giden bir ağabeyiniz, arkadaşınız, yol arkadaşınız olarak size söz veriyorum. Hiçbirinizin hakkını yedirmeyeceğiz.” diye konuştu.

“Devletimizi, yeniden kurallar ve kurumlar devleti yapacağız”

Millet İttifakı olarak yoksulluğu bitirmeye geldiklerini iddia eden İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Tüm kalbimle inanıyorum ki; 14 Mayıs, Türkiye için de bir dönüm noktası olacak. O gün, Türkiye için yeni bir başlangıç olacak. Ardından devleti hızla toparlayacağız. Devletimizi, yeniden kurallar ve kurumlar devleti yapacağız. Devlet yönetiminin her kademesi hesap verecek hesap. Devlet idaresinin her işi ve işlemini, denetlenebilir kılacağız. Çünkü devletin her kurumu sizin. Türkiye'nin her kuruşu sizin. Kamuda israftan uzaklaşarak, israfı yok edeceğiz.”

İmamoğlu, Giresun ve Ordu buluşmalarını tamamlayarak, Samsun’a doğru yola çıktı.

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu