İmamoğlu: "Bizi bugüne getiren bu akla bir gün bile tahammül edemeyiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Bayramiç Yıldırım Akbulut Meydanı’nda düzenlenen Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni katıldı. Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ile Millet İttifakı il başkanları ve milletvekili adayları da programda yerini aldı.

“Engellenmeseydik neler neler yapardık” diyen İmamoğlu, “Bazı engellenen meseleleri düşünüyorum. Katlardık hizmetlerimizi. Kim kazanırdı Allah aşkına? Halk kazanırdı. Başkanımız burada belirli bir oy oranıyla seçildi. Peki insana ayırt ediyor mu? Edebilir mi? Mümkün değil. Burada esnafı gezerken sen şu partiye oy verdin diye ayrımcılık yapabilir mi? Bu hangi vicdana sığar? Halbuki biz inancımız gereği insanı yaradandan ötürü, insan olduğu için severiz. Laf inanca gelince mangalda kül bırakmıyoruz ama uygulamaya gelince nafile. Olmaz. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun olduğu yerde adalet, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın olduğu yerde de icraat olur, iş olur.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin her evladını eşitleyeceklerini söyleyen İmamoğlu, “Gençlere anketlerle soruyoruz. Adil bir şekilde tanıdığınız yoksa işe girebilir misiniz? Yüzde 86’sı ‘hayır giremem’ diyor biliyor musunuz? İnsanın içini sızlatırlar. İçini sızlatır. Biz de şunu diyeceğiz. ‘Sevgili kardeşim. Sen yeter ki çalış. Sen yeter ki emeğini ortaya koy’. ‘Liyakatli bir şekilde senin işe girmeni Allah'ın kulu engel olamayacak’. ‘Bu memleketin her evladını, her gencini eşitleyeceğiz’.” ifadelerini kullandı.

Köyünde çalışana emeklilik imkanı gelecek

İmamoğlu, Türkiye’nin her yerinde kreşler açılacağını belirterek, “İstanbul'da biz kreş deyince dalga geçtiler. ‘Kreşle uğraşıyorlar’ dediler. Orada binlerce çocuk eğitim almaya başladı. İnşallah yüz elli kreş hedefimizi tamamlayacağız. Ve bütün ülkemizin her yöresine kreş açma konusunda büyük yoğun bir emek sarf edeceğiz. Çünkü biz istiyoruz ki çocuklarımız hayata bir sıfır yenik başlamasın. Ama bir sebebi daha var. İstiyoruz ki çocuğunu kreşe, köydeki hanımefendi bile gitsin çiftçiliğini yapsın. Şehirdeki hanımefendiler evine ekmek parası getirsin. Kadınların üretemediği,  çalışmadığı bir memleketin kalkınması mümkün değildir. Köyde, kırsalda çalışan bütün insanların sosyal güvencelerini devlet olarak biz karşılayacağız. Yani sigortası olacak, emekli olacak. Bunları yapacağız. Yoksa köylerde insan bulamayacağız.” dedi.

Çiftçileri borç zengini değil, üretim zengini yapacaklarını ifade eden İmamoğlu, “Çiftçi borçtan şikayet ediyor, olacak iş değil. Hele hele Bayramiç deyince, bereketli topraklarında. Cennet gibi bir köşe.  Bayramiç. Hele hele Kaz Dağları'nı da koruduk mu? O güzellik, o bereket, o bolluk bütün dünya buraya gelir ve buradan tat almaya, buranın o ürünü görmeye, inanın bu güzel, bu cennet köşenin ürünleri bir iken beş olur.” diye konuştu.

Bir gün bile tahammül edemeyiz

Önemli bir seçime gidildiğini belirten İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu inanın tarihi bir seçim. Normal bir seçimmiş gibi davranmayalım. Normal bir seçim hani öyle şarkı, türkü, işte söyleriz, ederiz. Öyle değil. Bu seçim önümüzdeki yüzyılın seçimi. Bu seçim çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatını etkileyecek. Bu seçim cumhuriyetimizin yüzüncü yılının seçimi. Biz şu andaki çocuklarımıza ve gençlerimize karşı sorumluyuz. Biz onların hakkını veremedik. Burada hanımefendilere soruyorum. Çocuklarınızı, evlatlarınıza gönlünüzden geçtiği gibi bayramlık alışverişi yapabilecek misiniz? Ben fiyatları görünce şaşıyorum. Üzülüyorum, bir anda nasıl fakirleştik, bir anda paramız pul oldu. Türk Liramız pul oldu. Bunun sebebi bugünün hükümeti. Bir de çıkmışlar diyorlar ki yok beş yılda biz şunu yapacağız. Allah'tan korkun 21 yıl olmuş. Bizi bugüne getiren bu akla bir gün bile tahammül edemeyiz.”

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu