İmamoğlu: “Bir avuç insana kuvvetli bir demokrasi tokadı attık”

Çiğdede Asri Mezarlığı’nda buluşan Akşener ve İmamoğlu, Tank Teğmen şehit Ali Emre Fırıncıoğulları’nın kabri başında dua etti. Hz. Hızır Aleyhisselam Türbesi’ne gitmek için yola çıkan Akşener ve İmamoğlu’nu taşıyan otobüs, Samandağlıların yoğun ilgisi nedeniyle yol almakta zorlandı. Akşener ile birlikte türbe ziyaretini gerçekleştirmek istediklerini belirten İmamoğlu, vatandaşlardan kendilerine yol açmaları için izin istedi.  Türbe ziyareti sonrasında, İmamoğlu ve Akşener birer konuşma yaptı.

“Hep sizinleydik, hep sizinle olacağız”

İmamoğlu, “Bir kardeşiniz, bir evladınız, bir yol arkadaşınız olarak depremin ilk anından itibaren hep sizinleydik, hep sizinle olacağız” diyerek şöyle konuştu:

“Depremden sonra memleketimin birçok yerini ziyaret ettim. Karadeniz'e gittim, Trakya'ya gittim, İç Anadolu'ya, Doğu Anadolu'ya gittim. Bu memleketin 86 milyon insanını bir gören, bir arada gören, yürek, yüreğe hisseden ve hiçbir insanını birbirinden ayırt etmeyen bu cennet vatanın insanlarına layık olmak için her şeyi yapacağız” 

“Bu milletin evlatlarını birbirinden ayırmayacağız”

“Hak, hukuk, adalet diyen bu yürüyüş, çok önemli bir yürüyüş” diyen İmamoğlu, “Bu bir seçim değil. Bu bir siyaset yarışı değil. Memleketin iyileşmesi için adamına göre hukuk, adamına göre makam değil; millet için hukuk. Milletin evlatlarına adalet, milleti evlatlarına eşit fırsat… Millet İttifakı’nın iktidarında size söz veriyoruz. Ben de söz veriyorum. Bu milletin evlatlarını birbirinden ayırmayacağız. Bu milletin evlatlarına eşit fırsatlar vereceğiz. Bu milletin evladı, çalıştığında her şey olacak. Çalıştığında, Samandağ'ın, memleketinin bu güzel coğrafyasının evladı, bu memleketin her makamına gelecek” ifadelerini kullandı.

 “Çok çalışmamız lazım”

İmamoğlu, “Bu memleketin yok Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i. Bu memleketin yok Alevi'si, Sünni'si. Bu memleketin güzel Türk milleti var. Bu memleketin canım bayrağı var” diyerek şunları kaydetti:

“Hakkari'den Edirne'ye, Artvin'den Muğla'ya bu memleketin milleti, bu memleketin insanı, her şeyini memleketi, vatanı için verir. Onun için çok çalışacağız ve kazanacağız. Ama çok çalışmamız lazım. Öncelikle bayramınız mübarek olsun. Şimdi önümüzde kalan günleri çok iyi değerlendireceğiz. 2 gün sonra 23 Nisan. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Doya doya kutlayacağız. Pazartesi sabahı itibariyle, 24 saat 22 gün çalışacağız sizlerle.”

“Bir avuç insana kuvvetli bir demokrasi tokadı attık”

İstanbul’da da seçimi çok çalışarak kazandıklarını söyleyen İmamoğlu, “Burada bugün çok kıymetli bir insan bizimle beraber. Bu sürecin önemli yol adımlarının taşlarının her birinde önemli ayak izi olan bir insan. 2019’da İstanbul'u nasıl kazandık biliyorsunuz. 2019’da seçimi elimizden nasıl aldılar, almaya kalktılar, onu da biliyorsunuz. Sonra yine mücadeleye devam ettik. Söke söke seçimi aldık. O bir avuç insana kuvvetli bir demokrasi tokadı attık.” dedi.

“Sayın Kılıçdaroğlu'nu alkışlarla o sandalyeye oturtacağız”

Akşener, konuşma yapacağı platforma, İYİ Parti Hatay milletvekili adayı Gökhan Zan ve eşi Müge Zan ile birlikte çıkarak, şu ifadeleri kullandı:

“Bir baktım bütün erkekle eşleriyle çıktı. Ben yalnız geldim. Ben de kızımla çıktım. Ben her zaman kadınlardan yanayım. Burada da Dilek’ten yanayım. Gökhan Zan damat, Müge kızım. Ona göre kızımı mahcup etmeyin. Ekrem Başkanım anlattı derdimizi. Ben onların programlarına, Hatay'da olduğum için dahil oldum. 14 Mayıs'ta inşallah bu harami düzenini göndereceğiz. Ama biz, onlara karşı adil olacağız. Bunlar bize adil olmadılar ama biz, onlara karşı adil olacağız. Ve 14 Mayıs akşamı Sayın Kılıçdaroğlu'nu alkışlarla o sandalyeye oturtacağız.”

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu