İHD’den Mersin Büyükşehir Belediye çalışanlarının gözaltılarına tepki!

Bu sabah Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik yapılan gözaltıları kınayan İHD Mersin Şubesi, her türlü haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı herkesin karşı durması ve tepki vermesi gerektiğini belirtti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube yönetim kurulu, bu sabah gözaltına alınan Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

İHD Mersin Şube Eşbaşkanı Hakkı Demir, yapılan operasyonun, algı operasyonlarının bir parçası olduğunu ileri sürerek, gözaltına alınanlar arasında Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in  bulunmasına da dikkat çekti. Demir, “TRT haber eşliğinde evine baskın yapılması ve gözaltına alınış şekli yeterince bilgi sahibi olmadığımız diğer gözaltılar hakkında da endişe verici bir izlenimi bırakmaktadır. Gözaltıların çoğunun gazetecilere, yerel yönetimlerdeki çalışanlara ve yerel aktivistlere dönük olması, gözaltların ülkemizin içine girdiği seçim atmosferiyle ilgili olduğu, halk arasında ayrışmaları arttırmak amacı taşıdığı izlenimi doğurmaktadır.’
‘İktidara yakınlığıyla bilinen TRT gibi medya kuruluşlarının ayrıştırıcı haber başlıklarını terk etmesi gerektiğine vurgu yapan Demir, “Kaos ve karanlıktan, toplumu kutuplaştırmaktan ve terörize etmekten güç devşirmeye çalışan muktedirlere karşı emek ve demokrasi güçlerinin daha çok dayanışması, her türlü haksız ve hukuksuz uygulamalara amasız fakatsız karşı durması ve tepki vermesi gerekir” diye konuştu.
Demir ayrıca her ayın ilk cuması saat 14.00-18.00 arası barış nöbeti yapacaklarını ve Mersin halkınında nöbete katıllması için çağrıda bulundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu