Husumetli aileler barıştırıldı

Mersin'in Toroslar İlçesi'nde Kaya ve Ertaş aileleri arasında yaşanan husumet Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Vanlılar Derneği Başkanı ve Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Murat Karahan’ın araya girmesiyle barışla sonuçlandı. Kaya ve Ertaş aileleri, birlerini kucaklayarak ‘barış’ sözü verdi.

Yaklaşık 15 gün önce Toroslar ilçesinde gençlerin başlattığı tartışma büyüklerinde katılımı ile kavgaya dönüştü. 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın ardından iki aile arasındaki husumeti Vanlılar Derneği Başkanı ve Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Murat Karahan’ın devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.
Düzenlenen barış törenine Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkan Vekili Aydın Engin, Mersin Hesanan Derneği Başkanı Seyhmuş Altundağ, Zaza Derneği Başkanı Cuma Karaağaç, SİNKO Medya Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Koç ve Van Gree Aşireti Lideri Yahya Ertaş ve aile temsilcileri katıldı.

“Umudunuzu kaybederseniz her şeyi kaybedersiniz”

Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Murat Karahan “Yeni yılımızın son günlerine yaklaşırken böylesi bir barışa hizmet etmek çok mutlu ediyor. Bir filozofun sözü vardır parayı kaybederseniz bir şeyi kaybedersiniz, onurunuzu kaybederseniz birçok şeyinizi kaybedersiniz ama umudunuzu kaybederseniz her şeyinizi kaybedersiniz. Bu iki aile arasındaki sorunları sulh etme adına emek sarf ettik.” şeklinde konuşarak teşekkürlerini iletti.

“Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz “Öncelikle mevzunun bu yere gelmesine vesile olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Birliği, beraberliği, sevgiyi her daim yaymalıyız. Anadolu ferasetinde de bu vardır. Bu yüzden bu toplantıyı çok önemli buluyorum. Biz bir oldukça önümüzde hiçbir engel yoktur.” diyerek ‘birliğimiz beraberliğimiz daim olsun’ dedi.
Barış töreninde dualar okundu. Her iki aile temsilcileri birbirlerine sarılarak barışırken aileleri temsilen birer kişi de Kur’an-ı Kerim okudu. Barış duası okuyan imam kin, nefret ve intikamın kötü bir şey olduğunu anlatarak “Nefsimizi yenerek bir araya geldik. Allah hepinizden razı olsun. Barış içinde birlikte yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu