Fx piyasalar

USD/TRY: Haftaya tedirgin bir görüntüyle başlayan küresel piyasalar sonrasında dengelendi. Dün küresel borsalar günü pozitif tarafta tamamladı. İsviçre hükümeti koordinatörlüğünde UBS’in Credit Suisse’i devralması ve Dolar likiditesine yönelik atılan adımlar otoritelerin güven kaybını önlemek için bir taraftan proaktif olduklarını gösterirken, diğer yandan olası mevduat çıkışlarına yönelik endişeler arka planda endişe kaynağı olarak kalmaya devam ediyor. Kırılganlık sürse de şimdilik atılan adımlar piyasaları bir nebze rahatlatmış gözüküyor. Bu sabah da borsalar pozitif tarafta seyrediyor. Diğer yandan, Dolar ise hafif artıda. Küresel çapta bankacılık sektörüne yönelik haber akışı izlenmeye devam edilecekken, bugün ECB yetkililerinin konuşmaları, Almanya ZEW endeksi ve ABD ikinci el konut satış verileri takip edilecek. Yarın ise Fed faiz kararı var. Yurtiçinde ise gündem sakin. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında, Dolar/TL 19,0 seviyesinin hafif üzerinde hareketini sürdürüyor. Ancak, yükseliş eğilimi sınırlı kalmaya devam ediyor. Kurda bu eğilimin sürebileceğini düşünürken, 18,94 – 19,09 hareket alanı olarak takip edilebilir.

EUR/USD: Küresel piyasalar haftaya bankacılık krizinin yansımalarıyla tedirgin bir görüntüyle başlamıştı. Ancak, güven kaybını önlemeye yönelik UBS’in Credit Suisse’i devralması ve Dolar likiditesine yönelik adımların şimdilik destekleyici olduğunu izliyoruz. Endişelerin hafiflemesiyle birlikte de güvenli limanlara yönelim kısmi azalıyor. Öte yandan, ECB Başkanı Lagarde küresel bankacılık sisteminde yaşanan son çalkantıya ilişkin olarak Euro Bölgesi’nde bankacılık sektörünün dirençli olduğunu ve politika araçlarının da gerektiğinde finansal sistemi destekleyecek likiditeyi sağlayacak durumda olduğunu belirtti. Bu arada Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesini ziyaret eden Çin lideri Xi Jinping’in Rusya-Ukrayna savaşına son verme planını değerlendireceklerini belirtmesi önemli. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında, EURUSD paritesinin 50 günlük ortalamanın bulunduğu 1,0730 civarına kadar yükseldiğini izliyoruz. Teknik olarak 1,0730/50 güçlü direnç olarak duruyor. Bu bölgenin kırılması durumunda 1,0835 gündeme gelebilir. Ara direnç 1,08 seviyesinde. Aşağıda ise aylık ortalama ve yatay desteğin bulunduğu 1,0630 destek konumunda. Ara destek 1,0670 bölgesinde.

XAU/USD: Küresel bankacılık sistemine yönelik haber akışı yakından izlenmeye devam edilirken, bulaşma riskine karşın otoritelerin attığı adımların bir miktar rahatlatma yarattığını izliyoruz. Haftaya dalgalı bir seyirle başlayan ve kapanışı pozitif tarafta yapan küresel borsalar bu sabah da artıda. Bu ortamda, geçen hafta %6,5 oranında yükselen ve dün sabah 2.010 seviyesini gören değerli madende bir miktar soluklanma gözlemliyoruz. Diğer yandan, atılan adımlara karşın devam eden kırılganlık ve yarın Fed’in pas geçme ihtimali Ons Altın’da olası kar satışlarının sınırlı kalmasına neden olabilir. Özetle, değerli madende bugün 1.960 – 2.000 aralığında bant hareketi bekliyoruz.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu