Fx piyasalar

USD/TRY: Güçlü gelen veriler ve Fed Başkanı Powell’ın önceki gün yaptığı şahin açıklamalar risk iştahı üzerinde baskı oluşturmuştu. Diğer yandan, dün Fed’in faiz artış hızına ilişkin henüz bir karar verilmediğini söyleyen Powell’ın daha yumuşak tonda konuşması baskıyı hafifletti. Paritelerde bu sabah yatay hareketler gözleniyor. Bugün ABD’de haftalık işsizlik maaş başvuruları izlenecek. Yarınki tarım dışı istihdamın seyri ve gelecek haftaki TÜFE verisi Fed’in mart ayı toplantısındaki 25 veya 50 baz puanlık olası faiz artırımı için önem arz ediyor. Yurtiçinde ise bugün TCMB tarafından haftalık DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayımlanacak. Kur tarafına bakıldığında küresel çapta güçlü Dolar temasıyla Dolar/TL’de 18,90’nın üzerinde hafif hareketlilik gözlense de fiyatlamalarda önemli bir kırılım yok. Şu aşamada kurun dünkü en yüksek seviye olan 18,99 noktasının altında kalmasını bekliyoruz. Aşağıda ise 18,88 yakın destek olarak izlenebilir.

EUR/USD: Güçlü gelen verilerin ardından önceki günkü Senato’daki konuşmasında şahin açıklamalar yapan Fed Başkanı Powell, risk iştahı üzerinde baskı oluşturmuştu. Ancak dün ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne Banka’nın yarıyıl para politikası raporunu sunarken yumuşak tonda konuşarak, mart toplantısına yönelik faiz artış hızına ilişkin henüz bir karar verilmediğini belirtti. Önümüzdeki günlerde açıklanacak istihdam ve enflasyon verilerini gördükten sonra faiz artırım boyutunu belirleyeceklerini söyledi. Powell’ın salı günkü şahin açıklamalarıyla sert yükselen dolar endeksi ise dün sakin bir görünüm sergiledi. Şu aşamada önemli veriler öncesinde piyasalar bekleme moduna geçebilir. Bu kapsamda  EURUSD paritesi de 1,0480 – 1,0640 arasında bant hareketi yapabilir.

XAU/USD: Fed Başkanı Powell’ın bu haftanın ikinci konuşmasında bir miktar yumuşak söylemlerde bulunması piyasalardaki baskıyı azalttı. Bununla birlikte Powell veriye bağlı vurgusu yaptı. Bu kapsamda da ABD’de yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisi kritik. Önümüzdeki hafta da yine ABD’de enflasyon verisi önemli. Bu veriler öncesinde piyasalar bekleme moduna geçebilir ki Ons Altın da bugün 1.800 – 1.825 arasında bant hareketi sergileyebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu