Fx piyasalar

USD/TRY: Dün ABD'de TÜFE ve 21-22 Mart tarihinde gerçekleştirilen Fed toplantısına ilişkin toplantı tutanakları takip edildi. TÜFE mart ayında aylık %0,1, yıllık ise %5,0 artış kaydetti (Beklenti aylık %0,2, yıllık %5,1). Tutanaklarda ise bazı FOMC üyelerinin bölgesel bankalardaki likidite sıkışıklığına dair kaygılarını dile getirmiş olması bankacılık sektörüne ilişkin kriz endişelerini yeniden gündeme getirdi. Bu ortamda enflasyon verileriyle güne alıcılı başlayan ABD endeksleri satıcılı olarak tamamladı. Bu sabaha bakıldığında ise vadeli endeksler hafif artıda. Yurt dışında, bugün Fed'in para politikasına yön vermesi açısından yakından takip edilecek verilerden mart ayı ÜFE verileri TSİ 15.30'da açıklanacak. Manşet ÜFE'nin martta aylık bazda %0 artışla yatay seyretmesi ve yıllık bazda %4,6'dan %3 seviyesine yavaşlaması bekleniyor. Ayrıca ABD'de istihdam piyasası verilerinden, haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi izlenecek. Yurt içinde ise TCMB tarafından haftalık DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayınlanacak. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında da net bir değişiklik yok. Sınırlı yükseliş eğilimini sürdüren kurda, bu eğilim devam edebilir. Direnç 19,38 seviyesinde. Aşağıda ise 19,27 destek konumunda.

EUR/USD: ABD'de dün enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gerçekleşmesi piyasalarda risk alma iştahını artırsa da çekirdek enflasyondaki görüntü ve akşamki Fed toplantı tutanaklarının risklere işaret etmesi bu iştahı sınırlandırdı. Veri sonrasında ilk etapta 1,10 seviyesine kadar yükselen EURUSD paritesi de sonrasında söz konusu seviye etrafında dalgalandı. Bu sabah da 1,10 civarında hareket eden parite öğleden sonra ABD'de açıklanacak ÜFE verisi oynaklık yaratabilir. Ayrıca, haftalık işsizlik maaşı başvuruları da takip edilecek. Pariteye teknik olarak bakıldığında, önemli gözüken 1,0970 bölgesinin üzerine kalmaya çalışan paritede söz konusu seviye destek olarak izlenebilir. Bu desteğin üzerinde 1,1045 hedefte kalabilir. Ana direnç ise 1,1090 bölgesindeyken, 1,0970 seviyesinin altında 1,0920 hedefe girebilir.

XAU/USD: Dün ABD enflasyonu ve Fed toplantı tutanakları ile dalgalanan değerli maden günü %0,6 oranında primle 2.015 seviyesinden tamamladı. Ons Altın bu sabah da alıcılı. Fed yetkilileri bu yıl için faiz indirimi öngörmese de; tutanaklarda işaret edilen riskler ve enflasyondaki görüntü düşünüldüğünde piyasa, 25 baz puan artış beklenen mayıs ayındaki Fed toplantısının ardından yılın ikinci yarısında faiz indirimlerini fiyatlıyor. Bu da değerli maden için destekleyici olabilir ki Dolar'daki güçsüzlük de sürüyor. Bu kapsamda, Ons Altın'da alım iştahının sürebileceğini düşünüyoruz. Teknik olarak 2.032 yakın direncin kırılması durumunda ise 2.042 ve 2.057 hedefe girebilir. Aşağıda ise 2.014 ve 2.000 sıralı destekler olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu