Fx piyasalar

USD/TRY: Piyasalar, merkez bankalarının sıkılaştırma adımlarına devam etmeleriyle bankacılık sektöründe oluşabilecek olası yeni sorunlara ilişkin endişelerin ortasında yeni haftaya başlıyor. ABD tahvil piyasasında ise resesyon ihtimali fiyatlanıyor. Geçtiğimiz hafta 2 yıllıklar 3,55’leri, 10 yıllıklar ise 3,29’u test etti. Perşembe günü 101,9 seviyelerine kadar düşüş kaydeden Dolar endeksi (DXY) de haftanın son işlem gününde 103,4’e kadar yükseliş kaydetti. Haftalık veri takviminde, ABD’de CB tüketici güveni, 4. Çeyrek GSYH ve kişisel gelirler/harcamalar öne çıkıyor. Ayrıca, Hazine Bakanı Yellen ve FOMC üyesi Williams’ın da konuşmaları takip edilebilir. Yurt içinde ise bu sabah mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi Şubat’ta 102,4 iken Mart ayında 104,1 olarak açıklandı. İmalat sanayi kapasite kullanım oranı da Mart ayında 1,5 puan azalarak %74,2 seviyesinde gerçekleşti. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında, Dolar/TL 19,0 seviyesinin hafif üzerindeki hareketini sürdürüyor. Ancak, yükseliş eğilimi sınırlı kalmaya devam ediyor. Kurda bu eğilimin sürebileceğini düşünürken, 19,02 – 19,15 hareket alanı olarak takip edilebilir.

EUR/USD: Küresel piyasalar tarafından bir yandan bankacılık sistemine dair endişeler devam ederken diğer yandan büyük merkez bankalarının sıkı para politikaları takip ediliyor. ABD’de son dönemde bankacılık sektöründe yaşanan stres ve geçen hafta Fed’in politika faizini 25 baz puan artırarak gerekirse artışların devam edeceği sinyali vermesi resesyon endişelerini arttırıyor. Bunun yanında son toplantısında enflasyonla mücadele kapsamında 50 baz puanlık faiz artışı gerçekleştiren ECB’nin şahin duruşu karşısında 1,08’in altında seyreden EUR/USD’nin önümüzdeki aylarda 1,10 seviyesine yükselmesi bekleniyor. Şu aşamada paritede 1,0835 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Aşağıda ise 1,07 seviyesi destek konumunda.

XAU/USD: Geçtiğimiz hafta 1.934 – 2.010 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın haftayı %0,6 oranında hafif geri çekilerek 1.979 seviyesinden tamamladı. Bu sabah ise kısmi geri çekilmelerin devam ettiğini gözlemliyoruz. Teknik olarak bakıldığında, 1.960 yakın destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kaldıkça yakın zirvesi olan 2.010 hedefte kalabilir. Ana direnç ise 2.033 bölgesinde. Diğer yandan, 1.960 seviyesinin altında 1.950 ve 1.935 sıralı destekler olarak gündeme gelebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu