Fx analizi

USD/TRY: Bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verisi öncesinde dün ABD'de piyasalar karışık bir görüntü sergiledi. Bu sabah da benzer şekilde ABD vadelileri karışık bir seyir izlemekte. Diğer taraftan, ABD tahvillerinde yükseliş devam etti. İki yıllık faizde %4,07, on yıllık tahvil faizinde de %3,45 seviyesi test edildi. Ayrıca, Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee'nın Fed'in faiz oranlarını artırırken dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarını içeren açıklamaları takip edildi. Bugün ise piyasaların odak noktasında Fed'in para politikasına yön vermesi açısından yakından takip edilecek verilerden mart ayı TÜFE rakamları TSİ 15.30'da açıklanacak. ABD'de martta manşet TÜFE'nin aylık bazda artış hızının %0,4'ten %0,2'ye yavaşlaması ve yıllık bazda %6'dan %5,1 seviyesine yavaşlaması bekleniyor. Ayrıca TSİ 21'de Fed'in 21 – 22 Mart tarihli FOMC toplantısına ilişkin tutanaklar izlenecek. Yurt içinde ise veri gündemi nispeten sakin. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında da net bir değişiklik yok. Sınırlı yükseliş eğilimini sürdüren kurda, bu eğilim devam edebilir. Direnç 19,35 seviyesinde. Aşağıda ise 19,24 destek konumunda.

EUR/USD: Bugün para politikasına yön vermesi açısından haftanın kritik verisi olan ABD enflasyon rakamları takip edilecek. Beklenti TÜFE'nin mart ayında aylık %0,2, yıllık %5,1 artması yönünde. TÜFE öncesinde dün ABD'de piyasalar karışık bir görüntü sergiledi. Diğer taraftan, ABD tahvillerinde yükseliş devam etti. 10 yıllık tahvil faizinde %3,45 seviyesi test edildi. Dolar endeksi ise dün %0,4 düşüşle 102,2 seviyesinde kapatmasının ardından bu sabah 102 seviyelerinde seyretmekte. Ek olarak, bugün Fed'in 21 – 22 Mart tarihli FOMC toplantısına ilişkin tutanaklar izlenecek. Fed'in 25 baz puanlık faiz artışına gittiği toplantı tutanakları para politikasının geleceğine yönelik olası yeni sinyaller açısından yakından takip edilecek. Dün %0,5 oranında yükselerek 1,0912 seviyesinden kapatan ve bu sabah alıcılı seyreden EURUSD paritesinde ise 1,0970 direnç bölgesi önemli. Bu bölgenin kırılması durumunda yükseliş ivme kazanabilir ve 1,1040 hedef olabilir. Aşağıda ise 1,0875 ve 1,0820 sıralı destekler olarak izlenebilir.

XAU/USD: Dün %0,6 oranında yükselişle tamamlayan değerli maden günü 2.004 seviyesinden kapattı. Değerli maden bu sabah da alıcılı görüntüsünü sürdürüyor. Bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ise önemli. Tahminlerin altındaki bir veri Fed'e yönelik faiz artırım beklentilerini azaltabileceği için Ons Altın bundan olumlu etkilenebilir. Diğer yandan, yüksek bir veri de kırılganlığı tekrar gündeme getirebilir ki bu durum da altın için destekleyici olabilir. Değerli madenin bu sabah alıcılı seyretmesi de yükseliş senaryoların daha ağır basması olabilir. Teknik olarak, 2.000 psikolojik seviyenin üzerinde kalındıkça 2.042 hedefte kalabilir. Ara ve ana dirençler ise sırasıyla 2.032 ve 2.061 seviyelerinde. Öte taraftan, 2.000 seviyesinin altında 1.977 gündeme gelebilir.

Kaynak: Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu