Emtia ve para piyasası

BRENT Powell’in konuşması sonrası doların güçlenmesiyle birlikte Brent kısa vadeli destek seviyesini kırarak %3.66 değer kaybıyla günü 83.00$ seviyesinden tamamladı. Güne ise tepki hareketiyle başlayan Brentin teknik göstergelerine baktığımızda bazı kısa vadeli göstergelerde toparlanma çabası olmasına rağmen kesin bir dönüş sinyalinden söz edemeyiz. 82.40$ seviyesini kısa vadeli ilk destek noktası olarak izleyeceğiz. Bu desteğin kırılması durumunda geri çekilme hız kazanabilir. 86.90$ seviyesini ise ilk direnç noktası olarak hedefleyebiliriz.

ONS/ALTIN “XAUUSD” Powell’in konuşması sonrası ABD tahvil faizlerinde yaşanan yükselişle birlikte geri çekilen Ons Altın dün %1.77 değer kaybederek kısa vadeli destek seviyesini kırmasıyla günü 1814,07$ seviyesinden tamamladı. Teknik göstergelere baktığımızda ise güç kaybı izlenmektedir. Ons Altında 1804$ seviyesi kısa vadeli görünüm açısından önemini koruyor. Bu destek seviyesinin üzerindeki hareketlerde tepki hareketleri görebiliriz. Ancak 1804$ desteğinin kırılması durumunda Ons Altında satış baskısı artabilir. İlk direnç noktası olarak ise 1861$ seviyesini izleyeceğiz.

GRAM ALTIN Dolar endeksine odaklanan Gram Altın dün %1.60 değer kaybıyla 1102.93$ seviyesinden gün kapanışı gerçekleştirdi. İndikatörlere baktığımızda ise bazı kısa vadeli göstergelerde toparlanma çabası görülmesine rağmen kesin bir dönüş sinyalinden söz edemeyiz. Kısa vadeli görünüm açısından Gram Altının 1094$ desteğinin üzerinde kalması önemini koruyor. Bu desteğin kırılması durumunda satış baskısı derinleşebilir. Alt destek noktaları olarak 1076$ ve 1068$ seviyeleri izlenebilir. 1120$ seviyesi ise kısa vadede ilk direnç noktası olarak izlenebilir. Bu direncin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yukarı yönlü hareketler izlenebilir.

GÜMÜŞ “XAGUSD” ABD, FED Başkanının sıkı para politikasına yönelik mesajlaşlar vermesiyle ABD tahvil faizlerindeki yaşanan yükseliş sonrası kıymetli madenlerdeki geri çekilmenin etkisiyle Gümüş dün %4.49 değer kaybederek günü 20.08$ seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Kısa vadeli destek seviyesi olarak 19.70$ seviyesini izleyeceğiz. Bu desteğin kırılması durumunda Gümüşte aşağı yönlü eğilim hız kazanabilir. 17.50$ ve 16.30$ seviyelerini alt destek noktaları olarak izleyebiliriz. Yukarı yönlü hareketlerde ise ilk direnç noktası olarak 21.20$ seviyesini izleyeceğiz.

EUR/USD FED Başkanı Powell’in sıkı para politikalarına yönelik mesajlarının ardından faiz artırım beklentilerinin artmasıyla beraber EUR/USD paritesi dün %1.18 değer kaybederek günü 1.0551 seviyesinden tamamladı. Gün içinde aşağı yönlü hareketine devam eden paritede 1.0530 desteğinin kırılmasıyla birlikte indikatörlerde güç kaybı izlenmektedir. Kısa vadeli görünüm açısından 1.0530 desteğinin üzerindeki kapanışlar önemli. Bu desteğin altındaki kapanışlarda paritede satış baskısı derinleşebilir. İlk direnç noktası olarak ise 1.0630 seviyesini izleyeceğiz.

DXY (Dolar Endeksi) Powell’in konuşması sonrasında risk algısının bozulmasıyla DXY Endeksi %1.21 artış göstererek 105.61 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Güne yükseliş hareketiyle başlayan dolar endeksinin teknik göstergelerine baktığımızda ise pozitif görünüm izlenmektedir. Kısa vadeli yükseliş hareketinin devamı açısından 106.20 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi gerekmekte. Üst direnç noktaları olarak ise 107.40 ve 109.00 seviyeleri hedeflenebilir. 104.05 seviyesinin ise ilk destek noktası olarak verebiliriz.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu