Depremden zarar gören hayvan yetiştiricilerine destek verilecek

Bakan Kirişci’nin Twitter’dan yaptığı paylaşım şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile; depremden etkilenen 11 ilimizde, arılı kovan, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanları zarar gören yetiştiricilerimizin, bulundukları bölgelerde hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak, verimliliğini artırmak ve hayvan sağlığı ile refahını temin etmek amacıyla, zararları ayni olarak karşılanacak. Bu kapsamda; İl/İlçe hasar tespit komisyonları tarafından tespiti yapılmış, Hayvancılık Bilgi Sistemlerine kayıtlı hayvanları telef olan yetiştiricilerimizin, telef olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının adedi kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvan, telef olan kanatlı hayvanlarının adedi kadar kanatlı hayvan, arıcılarımızın zarar gören kovanlarının adedi kadar da arılı kovan, bakanlığımızca bedelsiz olarak temin edilecek.

Ayrıca 11 ildeki 12 bin arıcımızın 1 milyon 483 bin kovanı için besleme amaçlı şeker ihtiyacı da ivedilikle karşılanacak.

İl/ilçe hasar tespit komisyonları tarafından tespitler tamamlanmak üzere olup, canlı hayvanların, arılı kovanların ve besleme amaçlı şekerin temini ve dağıtımına hızla başlanacaktır.”

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu