Çocukların Bilgi Avı macerası

Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, çocukları ekim ayında birbirinden renkli ve eğlendirici etkinliklere davet ediyor. Bitki Atölyesi’nde kendi yetiştirdikleri sebzeler ile doğayı ve canlıları korumayı öğrenen çocuklar, Bilgi Avı oyununda ise anne-babalarıyla müzedeki eserlerin peşine düşecek

Rahmi M. Koç Müzesi’nin sanat-bilim atölyeleri ekim ayı boyunca devam ediyor. Çocukların hedef ve davranışlarına uygun olarak hazırlanan hafta sonu eğitim atölyeleri, müze eğitmenlerinin anlatımıyla gerçekleştiriliyor. Atölyeler süresince müzenin ilgili bölümleri geziliyor, ardından çocuklar gördüklerini kendi hayal dünyalarına göre tasarlıyor, eğlencenin tadına varıyor. Ekim ayı programında çocukların yanı sıra yetişkinleri de ‘Aile Etkinliği’nde farklı ve eğlenceli bir deneyim bekliyor.

Bebekleri ‘Ara Bul’ (7-10 yaş)

Çocuklar, müzedeki Dünya Bebekleri Sergisi’ni gezdikten sonra sergide yer alan bebeklerin hikayelerini öğreniyor. Sergi için özel hazırlanan eğitim kitapçığında birbirinden farklı etkinliklerle eğlenirken, yüzlerce bebek arasından kitapta olanları en hızlı şekilde bulmaya çalışıyor.
* Etkinlik: 8 Ekim Cumartesi / Saat 14.00

Oyun Atölyesi (8-12 yaş)

Müzenin objeleri kullanarak hazırlanan oyun atölyesine yetişkinler de çocuklarıyla birlikte katılabilecek. Koleksiyondaki eserleri ‘Müzede Bilgi Avı’ oyunu ile hem keşfediyor hem de eğlenirken öğreniyorlar.
* Etkinlik: 15 Ekim Cumartesi / Saat 14.00

Bitki Atölyesi (5-7 yaş)

Minik tarla fareleri iş başında… Doğayı ve canlıları korumayı öğreten bu atölyede, çocuklar kendi tasarladıkları renkli saksılara sebze fidanlarını ekiyor. Kendi sebzelerini üretip, sonra da afiyetle yiyorlar.
* Etkinlik: 22 Ekim Cumartesi / Saat 14.00

*Katılımın ücretli olduğu atölyelerle ilgili detaylı bilgi için 0212 369 66 00’ı arayarak Eğitim Bölümü’yle irtibata geçilebiliyor.

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye’nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesidir. 14 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonu, çocuklara yönelik eğitimleri ve atölyeleri ile kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olan Rahmi M. Koç Müzesi Mustafa V. Koç/Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile halihazırda 11 bin 250 m2’lik kapalı alana ve yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alana sahiptir. Müze, salı-cuma 10.00 – 17.30, cumartesi-pazar 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu