‘‘Çin’in büyümesi küresel ekonominin canlanmasına güç katıyor’’

Farklı ülkelerden çok sayıda siyasetçi, Çin’in ekonomik büyümesinin bölgesel refaha ve küresel ekonominin  canlanmasına güç katacağını belirtti.

Kanada Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi Adrien Welsh, Çin’in ekonomik büyümesinin halka fayda sağladığını, ülkede ekonominin halkın iradesine uygun olarak geliştiğini ve bunun tüm dünya için cesaret verici bir gelişme olduğunu vurguladı.

Güney Afrika Meclis Başkan Yardımcısı Lechesa Tsenoli, basına verdiği demeçte, büyük bir devlet olan Çin’in yoksulluk sorununu tamamen ortadan kaldırdığına işaret ederek, bunun tüm dünya için önemli bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Tsenoli, diğer ülkelerin hükümetlerinin ve siyasi partilerinin de Çin’in deneyimlerinden istifade etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Japonya Tsukuba Üniversitesi Onursal Profesörü Eiichi Shindo da yaptığı açıklamada, Kuşak ve Yol inisiyatifinin Avrupa ve Çin piyasalarını yakınlaştırdığını, inisiyatifin her geçen gün uluslararası toplum tarafından daha çok benimsendiğini ifade etti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu