Çevreci hizmet araçlarıyla 135 ton karbondioksit emisyonu engellendi

Elektrikli araçların kullanımıyla daha fazla motorlu taşıtın trafiğe çıkmasını önleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim krizine yol açan karbondioksit emisyonunun yanı sıra hava ve gürültü kirliliğinin azalmasını da sağladı. Büyükşehir Belediyesi ayrıca iki senede yaklaşık 1.5 milyon liralık yakıt tasarrufu elde etti.

İki yılda 1.5 milyon lira yakıt tasarrufu sağladık

Dünya ulaşım sektörünün son yıllarda hızlı bir gelişim ve dönüşüm geçirdiğine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı Murat Koçak, “Tüm dünyada çevreyi korumak için doğalgazlı ve elektrikli araç kullanımı yaygınlaşıyor. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak elektrikli araç kullanımına önem veriyoruz. Karbon emisyonunu azaltmaya yönelik ekonomik ve çevreci araçların kullanılmasıyla doğamızı koruduğumuz gibi iki yılda yaklaşık 1.5 milyon liralık yakıt tasarrufu da sağladık” dedi.

İklim krizine karşı 2030’da sıfır karbon hedefiyle projelerini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, WWF tarafından düzenlenen uluslararası Tek Dünya Kentleri Yarışması’nda (One Planet City Challenge – OPCC) Türkiye şampiyonu oldu. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in iklim kriziyle mücadele vizyonu doğrultusunda İzmir,  Avrupa Birliği İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu’na seçildi, 2050 sıfır karbon hedefini 2030’a çekti.

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu