Büyükşehir’den Depremzede Ailelerin Çocuklarına Moral Veren Etkinlikler

Tarsus’ta Kyk Yurtlarında Kalan Depremzede Çocuklar, Büyükşehir’in Programlarında Doyasıya Eğlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından, depremzede ailelerin çocuklarına yönelik moral etkinlikleri düzenleniyor.

Tarsus’ta Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait yurtlarda kalan deprem mağduru ailelerin çocukları için gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar, doyasıya eğlenme şansı buldular.

KYK Merkez Bina’da kalan çocuklar için ayrı ayrı düzenlenen etkinlikler kapsamında çömlek atölyesi, resim çalışması, geleneksel oyunlar, drama, yüz boyama ve daha birçok etkinlik ardı ardına düzenlendi.

Palyaço ve Pamuk Prenses karakterlerinin de yer aldığı etkinlikte çalan müzik eşliğinde, çocuklar unutulmaz anlar yaşadılar. Etkinlikte kadınlara özel hazırlanan paketlerin dağıtımının yanı sıra, çocuklara da çeşitli ikramlar ve hediyeler verildi.

“Böyle bir etkinlik olması çok güzel oldu”

Yıkıcı depremler neticesinde ailesiyle birlikte Tarsus’a gelerek yurtlarda kalmaya başlayan Meltem Deli, Büyükşehir’in düzenlediği etkinlikle moral bulduklarını belirterek, “Çocuklara böyle etkinlik yapılması çok güzel oldu. Çünkü çocuklar çok sıkılıyor. Benim oğlum 10 yaşında. Sürekli ‘bir şeyler yapalım’ diye söylüyor. Bizim de tabi elimizden bir şey gelmiyor, burayı da bilmiyoruz. Ama şu an böyle bir etkinlik olması çok güzel oldu” dedi.

“Oyunlar oynadık, çok güzeldi”

Arkadaşlarıyla birlikte etkinliğe katılan Yağmur Bekfilavioğlu, doya doya eğlendiklerini söyleyerek, “Etkinliğiniz çok güzel. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Burada daha çok arkadaş edinmemi sağladınız. Birçok etkinlik getirdiniz. Oyunlar oynadık, çok güzeldi” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu