Büyükşehir 2 milyon paket yemek dağıttı

şhane’de pişirilen yemekler dar gelirli vatandaşlara ulaştı. İhtiyaç sahibi yaş almış vatandaşların evlerine her öğlen ücretsiz yemek götüren Büyükşehir, Mahalle Mutfakları’nda ise 3 çeşit yemeği 3,5 TL’den vatandaşlara sundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Aşhanesi’nde pişirilen yemekler, Mart 2020’de daha da önem kazandı. Salgının Türkiye’de de görüldüğü ilk günden itibaren ihtiyaç sahibi vatandaşlara aş ulaştıran Büyükşehir, aradan geçen 22 aylık süreçte toplam 2 milyon paket yemek dağıttı.

Aşhane’de tencereler paylaşım için kaynıyor

Kronik rahatsızlığı bulunan ve ihtiyaç sahibi yaş almış vatandaşlara her öğlen sıcacık yemek ulaştıran Büyükşehir, salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşların da imdadına yetişti. Mart 2020’de talep eden 65 yaş üstü her vatandaşın evine yemek ulaştırmaya başlayan Büyükşehir, aynı ay içerisinde “Mahalle Mutfakları” hizmetini de başlattı. Bir yandan öğle saatlerinde yaş almış vatandaşların evine yemek götürülürken, diğer yandan Mahalle Mutfakları’nda 3 çeşit yemek uygun fiyatlarla vatandaşlara sunuldu.

“Halkın kendi parasını kendisine iade ediyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ekonomik sıkıntıların insanları olumsuz etkilediğini belirterek, “Hayat pahalılığı herkesi ciddi anlamda yordu. İhtiyaç sahibi olmayanlar, ihtiyaç sahibi olmaya başladı. Bugüne kadar kendi yağıyla kavrulan, çalışan, emek eden ama kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdüren insanlar dahi şu anda yaşamını idame ettirmenin çabası içerisinde” dedi.

Vatandaşlara destek olmak için soğan, patates, ekmek, yemek, çorba gibi hizmetlerini sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Seçer, “İnsanların buna ihtiyacı var. Binlerce insan bu katkıyı bizden alıyor. Neticede ben bunu bir yardım olarak da görmüyorum. Nihayetinde biz zaten bu insanların kaynaklarını en akılcı şekilde dağıtmak üzere, adaletli şekilde vermek üzere burada bu görevlere geliyoruz. Bir anlamda halkın kendi parasını kendisine iade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu