Birlikte çocukların hayatlarına dokunacaklar!

Akdeniz Belediyesi ve Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) arasında yapılacak işbirliğiyle, dezavantajlı bölgelerdeki yetenekli çocuklar basketbola kazandırılacak.

Öğrencilerin belediye tarafından maçlara getirilmesi gibi etkinliklerle de çocuklar için sosyal bir alan yaratılacak.
Yeni sezon öncesi kentteki temaslarını sürdürerek kulübün başarı ve hedeflerini anlatan ÇBK Genel Koordinatörü Ender Ünlü, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı ziyaret etti. Geçen sezon Mersin’de düzenlenen organizasyonda Türkiye Kupası’nı kazandıklarını anımsatarak, EuroCup 4’üncüsü ve lig 2’ncisi olduklarını hatırlatan Ünlü, “Önümüzdeki sezon 4 kulvarda şampiyonluk hedefliyoruz. Yıldız transferlerimizle EuroLig Women, Kadınlar Basketbol Süper Ligi, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanmak istiyoruz. Tüm planlarımızı şampiyonluklar üzerine kurduk. A takım ile kentimize kupalar kazandırmayı hedeflerken, altyapımızda da önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Dünya geneli ve ülkemizdeki taramalar sonucu Mersin’e getirdiğimiz yetenekli gençleri Türk basketboluna kazandırmak için çaba gösteriyoruz. Yalnızca sporcu yetiştirmeyi değil, basketbolu ve sporu seven bir nesil oluşturmayı amaçlıyor, bu şehrin bir değeri olarak kentimizin tüm dinamiklerini buluşturup çeşitli projelerle çocuklarımızın hayatlarına dokunmayı istiyoruz. Çünkü biz Mersin’in takımıyız ve sorumluluğumuzun farkındayız. Bu noktada Akdeniz Belediyesi ile işbirliği yapmaya hazırız” dedi.
“TÜM ADIMLARI ÖNEMSİYORUZ”
ÇBK’nın başarı ve çalışmalarını ilgiyle takip ettiğini dile getiren Başkan Gültak ise turuncu-lacivertli kulübün her alanda desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye Kupası şampiyonluğunun Mersin’in en büyük sportif başarısı olduğuna dikkat çeken Gültak, gerek A takım gerekse altyapı anlamında, daha birçok başarıya imza atılacağına olan inancını dile getirerek, “Yaz spor okullarımızla sporla tanıştırdığımız binlerce pırıl pırıl çocuğumuz var. Belediyemizin spor kulübü ve ÇBK işbirliğiyle bu çocuklarımızı spora kazandırabiliriz. Ayrıca okullarımızdaki çocuklarımızı da maç günlerinde Servet Tazegül Spor Salonu’na ücretsiz ulaştırıp, onların takımımızı desteklemelerini sağlayabilir, sosyalleşmelerine katkı sunabiliriz. Mersinimiz ve Akdenizimiz için atılacak tüm adımları önemsiyoruz” diye konuştu.
Ünlü, ziyaretin son bölümünde Başkan Gültak’a maç forması hediye etti.
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu