Bilgi Çocuk ve Meraklı Bilgi’nin 2’inci sayıları çıktı

Çocuk edebiyatının deneyimli yazar ve çizerlerinin katkısıyla hazırlanan iki derginin de 2’inci sayıları çıktı.

Bağcılar Belediyesi tarafından çocukların hayal güçlerine katkı sunmak, merak duygularını harekete geçirmek, bilim ve teknolojiyi sevdirmek ve genel kültürlerini geliştirmek amacıyla yayınlanmaya başlayan “Bilgi Çocuk” ve “Meraklı Bilgi” dergileri iki ayı geride bıraktı. Geçen bu süreçte çocuklar ve aileleri bu iki özel dergiyi çok sevdiler. Dergiyi ellerinden bırakmayan minikler hem bilgi edindiler hem de eğlenceli zaman geçirdiler. Çocuklar, ebeveynleriyle birlikte de bulmaca çözüp çizgi roman okudular.

İki aylık periyotla çıkacak halde hazırlanan iki derginin 2’inci sayıları da çıktı. Yeni kapak konusunu Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ayıran Bilgi Çocuk, bu iki bayram gününe özel içeriğiyle çocukların bayram sevincine ortak oluyor. Kırk sayfadan oluşan Bilgi Çocuk, masaldan çizgi romana, bilgilendirici sayfalardan mizaha, kültürden bilmece-bulmacaya kadar zengin bir içerikle çocuklara edebiyatın penceresinden sesleniyor.

Çocukların hayal güçlerine sesleniyor

Ebeveynlerin beklentileri ve okul öncesi çocukların ihtiyaç duyduğu konularla şekillenen 24 sayfalık Meraklı Bilgi dergisi ise yeni sayısını ilkbahar mevsimine ayırdı. “Merhaba İlkbahar” kapak dosyasıyla ilkbaharda yaşanan değişimleri minik okurlara onların anlayacağı dilden aktaran dergi özgün masallar, çizgi öyküler, motor ve bilişsel gelişimlerini destekleyen etkinlik sayfalarıyla ebeveynlerin çocuklarla geçirecekleri zamana katkı sunuyor.

Dergilerin ilk sayısına çocukların yoğun ilgi gösterdiğini ve böyle kaliteli bir dergiyi çok sevdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Çocukları ve aileyi merkeze koyan hizmet anlayışımızı ortaya koyan bu iki dergi çocuklara verdiğimiz önemi göstermesi bakımından önemli. Her sayısı arşivlik, işlenen her konu çocuğa göre bu dergide. Son derece profesyonel bir yazar ve çizer kadrosunun elinden çıkan, çocukların hayal güçlerine seslenen bu iki dergi Bağcılar’daki çocuklarımıza geniş bir ufuk sunuyor. Çocuklar bizim önceliğimiz ve her şeyin en iyisini hak ediyor” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu