Başkan Yüce: "İhaleler tamam, çalışmalara başlıyoruz"

Sakarya’yı eser ve yatırımlarla geleceğe hazırladıklarını ifade eden Başkan Yüce, “Şehrimizin afet yönetim altyapısına güçlü bir katkı sunacak Güneşler Afet Yönetimi Eğitim Merkezi ve İtfaiye Binasında çalışmalarımız başladı. Kongre ve Kültür Merkezi, Yeni Tıp Merkezi ve Belediyesi Botanik Vadisi projelerimizin de ihalesini gerçekleştirdik, kısa süre içerisinde yer teslimlerini yapacağız. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Sakarya, sağlıkta, kültürde, tarımda, afete hazırlıkta yeni projeleriyle Türkiye Yüzyılına güçlü bir giriş yapacak” dedi.

Başkan Ekrem Yüce, yapımına başlanan ve yapım ihaleleri gerçekleştirilen projelerin detaylarını ise şu şekilde paylaştı:

“Deprem konusunda kentsel dönüşüme verdiğimiz destek kadar hemşerilerimizin her türlü afete hazır olmaları konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim vaatlerimizden birisi olan “Güneşler Afet Yönetimi Eğitim Merkezi ve İtfaiye Binası” projemizi hayata geçiriyoruz. Bu projemiz sayesinde; hemşerilerimizde afet bilincini üst düzeye çıkartıyor, şehri olası afetlere karşı hazırlıyor ve afet yönetim altyapısını güçlendiriyoruz. Yarın saat 14.00’te lansmanını gerçekleştireceğimiz projemizin şimdiden Sakarya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Sosyal aktivitelerden mimariye, tarımdan spora, eğitimden sağlığa birçok alanda çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Yüce, “Şehrimizde sağlık alanında faaliyet gösteren önemli kuruluşlardan birisi de Tıp Merkezimizdir. Polikliniklerimizde her gün yüzlerce hastaya kaliteli ve güvenilir sağlık hizmeti sunuyoruz. Tıp merkezimizin daha verimli olabilmesi için yeni bir poliklinik yapacağımızın müjdesini vermiştik. Çalışmalarına devam ettiğimiz tıp merkezimiz; inşaat alanı yaklaşık 3 bin metrekare olup 3 katlı ve betonarme olarak tasarlanmaktadır. Polikliniğimizin yapısı, acil birimi ve poliklinik birimleri ile birlikte, yeni yaptığımız Sakarya Ticaret merkezi ile AKOM binamızın arasına yapılacaktır. Projemizin ihalesi gerçekleşmiştir. Yer teslimi en kısa zamanda yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bin kişilik Kongre ve Kültür Merkezi’nden de bahseden Başkan Yüce, “Yaklaşık 6 bin metrekare kapalı alanlı merkezimizde; bin kişilik oturma kapasiteli toplantı ve seminer salonu, fuaye alanı, idari ofisler yer alacak. Kongre ve Kültür merkezimizi Bölge Adliye binamızın yanına Uçak kıraathanemizin karşısına yapacağız. Sosyal donatıları olan bu kongre merkezimizin yan tarafına Büyükşehir Belediyemizin yeni hizmet binasını inşa edeceğiz. Kongre ve Kültür Merkezi projemizin ihalesi gerçekleşmiştir. Yer teslimi en kısa zamanda yapılacaktır. Hayata geçirmek için kolları sıvadığımız bu projemizin de Sakarya’mıza, hemşehrilerimize hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

Sakarya Botanik Vadisine değinen Başkan Yüce, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sakarya Botanik Vadisinde nam-ı diğer cennet vadisi; Karasu’nun Denizköy Mahallesinde toplam yüzölçümü 20 bin metrekare alan üzerinde bulunmaktadır. 20 bin metrekare alan üzerine kurulu olan projemizde; 3 bin 200 metrekare koleksiyon bahçesi, 200 metrekare sera, 640 metrekare sosyal tesis, yeşil alanlar, dinlenme alanları bulunacak. 40 milyonluk bu projemizin de ihalesi tamamlanmıştır. Tıbbi ve aromatik bitkilerin, ilaç sanayi başta olmak üzere kozmetik sanayisinde kullanılacağına ve yurt dışına satışı ile ülke ekonomisine katkılar sunulacaktır. Tarımsal ürün çeşitliliğinin artmasıyla yeni pazarların açılmasını sağlayacak, üreticilerimizi destekleyecek ve Sakarya’mızı tarımda marka şehri haline taşıyacak botanik harikası bir bölgedir.”

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu