Başkan Seçer, Chp’nin 19 Mayıs Törenine Katıldı

Başkan Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Törende konuşan Seçer, “Bağımsızlığın kilometre taşlarının döşenmeye başlandığı günün adıdır 19 Mayıs” dedi ve 19 Mayıs’ta yakılan mücadele ateşinin yanmaya devam edeceğini kaydetti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, dünyaya örnek olmuş bir lider olduğunu ifade eden Seçer, “Biz de O’nun yolunda gitmekten övünç ve gurur duyuyoruz. Teslim aldığımız bu görevi onurumuzla, şerefimizle, başımız dik, alnımız açık sürdüreceğiz” diye konuştu.

14 Mayıs seçim sonuçları hakkında da konuşan Seçer, Mersin’de CHP’nin oylarının arttığına dikkat çekerek, “Mersin’de 3 olan milletvekili sayımızı 5 milletvekiline çıkardık. Ama bu yetmez. Bu başarıyı 28 Mayıs’ta daha da yükseğe çıkaracağız” dedi ve 28 Mayıs’a kadar da aynı disiplin içerisinde çalışacaklarını vurguladı.

Seçer, Mersin’de yarattıkları başarıyı, tüm Türkiye sathına yayacaklarını da ifade ederek, “29 Mayıs’ta 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hep beraber Çankaya’ya götüreceğiz. Buna canı yürekten inanıyorum” dedi.

Konuşmasında gençlere de seslenen Seçer, “Buradan, oy kullanacak olan 5 milyondan fazla gencimize sesleniyorum; Siz hep özgürlüğü seçtiniz, 28 Mayıs’ta da sandığa gidip özgürlüğü seçeceksiniz. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.

Seçer: “Bağımsızlığın kilometre taşlarının döşenmeye başlandığı günün adıdır 19 Mayıs”
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer, CHP ilçe başkanları, Meclis üyeleri, parti yöneticileri, vatandaşlar ve basın emekçileri ile partililer katılım sağladı. Törende CHP tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı okundu.

Başkan Vahap Seçer, törende gerçekleştirdiği konuşmasında 19 Mayıs’ı kutlayarak, “Bağımsızlığın kilometre taşlarının döşenmeye başlandığı günün adıdır 19 Mayıs. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk büyük bir cesaretle, o günkü Türkiye’de, o günkü Anadolu topraklarında yanında kendisi gibi vatanını, milletini seven mücadele arkadaşlarıyla beraber yaktı bu ateşi ve bu ateş yanmaya devam ediyor. O mücadele arkadaşları da şu anda Mersin’de 2023 yılında Cumhuriyet Meydanı’nda; o da sizlersiniz. Bu ateşi yakmaya devam edeceğiz” dedi.

“O’nun yolunda gitmekten övünç ve gurur duyuyoruz”
Atatürk’ün dünyaya örnek olmuş bir lider olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Milletimizin lideri, önderi, partimizin, ülkemizin kurucusu. Kurumlarını kuran, devrimlerini yapan, Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşayanlara; ‘Siz hür doğdunuz, hür yaşayacaksınız. Çünkü Türk Milletisiniz’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. Biz de O’nun yolunda gitmekten övünç ve gurur duyuyoruz. Teslim aldığımız bu görevi onurumuzla, şerefimizle, başımız dik, alnımız açık sürdüreceğiz” diye konuştu.

“Arkamızda tertemiz milletimiz var”
14 Mayıs seçimlerinin ardından parti örgütüne emeklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Seçer, “Tüm alt kademe örgütlerimize, gençlik kollarımızdan kadın kollarımıza, sade üyelerimize bu süreçte gösterdikleri emek ve gayretten ötürü teşekkürlerimi iletiyorum. Sağ olun, var olun. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Zorlu bir süreçti. Mücadelede şartlar eşit değildi. Ama ona rağmen bizim bir farkımız var. İnancımız da var. Haklıyız, bağırabiliriz, sesimiz gür çıkar ve arkamızda tertemiz milletimiz var. Sonuçları bir değerlendirin, tekrar 28 Mayıs’ı düşünün ve 29 Mayıs sabahını da düşünün” ifadelerini kullandı.

“Mersin’de partimizin oyları arttı”
Başta Mersin’de olmak üzere Türkiye’nin her yerinde CHP’nin ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muazzam bir mücadele verdiğini kaydeden Başkan Seçer, “Mersin’de partimizin oyları arttı. Mersin’de 3 olan milletvekili sayımızı 5’e çıkardık. Büyükşehirlerimiz içinde İzmir ve Muğla’dan sonra Sayın Genel Başkanımıza Mersin gibi siyasi aritmetiği çok bölünmüş olan bir ilde yüzde 57’lik oranla muazzam bir oy potansiyelini sağladık. Ama bu yetmez. Bu başarıyı 28 Mayıs’ta daha da yükseğe çıkaracağız” dedi.

“Türk Milleti; ‘Sayın Cumhurbaşkanım, senin görevini yapmana izin vermiyorum’ dedi ve seçimi 2. tura bıraktı”
İktidarın ise ellerindeki imkanlara rağmen 8 puandan fazla oy kaybettiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “İktidar ne yaptı? Sayın Cumhurbaşkanı ne yaptı? Bu kadar imkanlar, devletin kurumları, imkanları, basın, manipülasyon, kirli bir kampanya sonucu iktidar ortağıyla beraber 8 puandan fazla oy kaybetti. Kendisi 3 puandan fazla oy kaybetti. Türk Milleti dedi ki; ‘Sayın Cumhurbaşkanım, senin görevini yapmana izin vermiyorum’ ve seçimi 2. tura bıraktı. Bu bir mesajdır. Türkiye’de yüzde 50’den fazla vatandaş mevcut cumhurbaşkanının göreve devam etmesini istememektedir. Onun için seçim 2. tura kaldı” şeklinde konuştu.

“Mersin’de yarattığımız başarıyı, tüm Türkiye’ye yayacağız”
100 yıllık bir gelenekten geldiklerini ifade ederek konuşmasını devam ettiren Başkan Seçer, “Bizim mücadele ruhumuz var, siyasi hafızamız var, risk yönetebiliriz. Onlardan çok daha deneyimli, akıllı ve güçlüyüz. Çünkü inancımız var. Kalan süreç içerisinde, 14 Mayıs’a kadar örgütlerimiz nasıl disiplin içerisinde çalıştıysa, 28 Mayıs’a kadar da aynı disiplin içerisinde çalışacağız. Mersin’de yarattığımız başarıyı, tüm Türkiye’ye yayacağız. 29 Mayıs’ta 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu hep beraber Çankaya’ya götüreceğiz. Buna canı yürekten inanıyorum” dedi.

“Mücadele devam ediyor”
Bu seçimin çift turlu bir seçim olduğunu tekrar hatırlatan Başkan Seçer, “Henüz mücadele ve yarış devam ediyor. Yarışı kazanacak olan son dakikaya kadar mücadelesini ciddiyetle, inançla sürdürecek olandır. O da biz olacağız. 28 Mayıs için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı seçmek için milletimizle kol kola, el ele olacağız, konuşacağız, onları ikna edeceğiz. Bütün vatanseverleri sandığa davet edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Seçer gençlere seslendi; “Siz hep özgürlüğü seçtiniz, 28 Mayıs’ta da sandığa gidip özgürlüğü seçeceksiniz”
Konuşmasının sonunda ise gençlere seslenen Başkan Seçer, “Ülkemizin en zor döneminde gençler öne çıktı. Atatürk Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığında çok genç yaştaydı. 38 yaşındaydı. Mücadeleyi kazandı, Cumhuriyet’i, partimizi, ulusumuzu ve kurumlarını kurdu. O mücadeleyi sürdüren gençlerdi. Türkiye’nin gelişmesine katkı sunan da gençlerdi. Şimdi yine gençler öne çıkacak. Buradan, oy kullanacak olan 5 milyondan fazla gencimize sesleniyorum; Siz hep özgürlüğü seçtiniz, 28 Mayıs’ta da sandığa gidip özgürlüğü seçeceksiniz. Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Başarır: “Terörü bitirecek olan, bu ülkeye huzuru getirecek olan biziz”
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da 28 Mayıs seçimine umut ve birlik içerisinde gitmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Bize iftiralar attılar. İşimizin zor olduğunu biliyorduk. Karşımızda bir tek adam var. Arkasında milyarlarca lira devlet hazinesi, uçaklar, arabalar, valiler, kaymakamlar var. Ama benim arkamda Türkiye Cumhuriyeti’nin yürekli yurttaşları var. Terörü bitirecek olan, bu ülkeye huzuru getirecek olan biziz. Uyan Türkiye. Biz hiçbir zalime hiçbir zaman mecbur olmadık, eğilmedik. Biz Kuva-yi Milliye ruhuyla 85 milyon 10 gün sahalarda olacağız” dedi.

Ömür: “Sonunda mutlaka kazanacağız”
CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ise başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitler ve gazileri saygı ile anarak, “Kurtuluş Savaşı vazgeçmeyenlerin mücadelesidir. Onlar vazgeçmedikleri için bizlere büyük bir zafer ve bu güzel vatanı hediye ettiler. Bizlere armağan edilen bu vatanı sevenleri 28 Mayıs’ta yine bir görev bekliyor. Vatanını sevenler sandığa gidecek ve ülkeyi yeniden karanlıktan aydınlığa çıkaracak. Biz vazgeçmeyeceğiz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sonunda mutlaka kazanacağız” diye konuştu.

Özyiğit: “Sandıktan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceği çıkacak”
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise, Ulu Önder Atatürk’ün ‘Geldikleri gibi giderler’ diyerek kararlığını ortaya koyduğunu ve örgütleri ilmek ilmek örerek ülkeden emperyalistleri kovduğunu söyledi. Özyiğit, “Atatürk aynı zamanda dünyanın en laik ve demokratik cumhuriyetini kurarak çok büyük bir devrime de imza attı. O devrimin emanetini gençlere verdi. Gençler büyük bir sorumluluk altında. 1. devre bitti ama bunun 2. devresi var. Biz büyük bir kararlılıkla, gençlerimizle beraber halkımızı sandığa oy kullanmak için taşıyacağız. Ve o sandıktan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceği çıkacak” diye konuştu.

Tarhan:” Ben başaracağımıza inanıyorum”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanın istikbalinin gençlerde olduğunu söylediğini hatırlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Atatürk ‘Bir tek şeye ihtiyacımız var; çalışmak, çalışmak, çalışmak’ diyordu. 8 günümüz kaldı. Umudumuzu ve heyecanımızı daha da arttırarak, sürdürerek daha iyi sonuç almak için başta örgütümüz, kadın ve gençlik kollarıyla beraber, hepimiz çok daha fazla çalışmak durumundayız. Sahada gördüğüm kadarıyla, vatandaşlar, halkımız örgütümüzü çok daha fazla yanlarında görmek istiyorlar. Başaracağız. Ben başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Sümer: “Biz hiç vazgeçmedik, hiç pes etmedik”
CHP Mersin Gençlik Kolları İl Başkanı Alkım Sümer de, “Biz hiç vazgeçmedik, hiç pes etmedik. Sonuçlar ne olursa olsun, böyle bir niyetimiz de hiçbir zaman olmayacaktır. Buna emin olabilirsiniz” dedi ve 28 Mayıs günü yepyeni bir Türkiye için tüm vatandaşları oy vermeye davet etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu