Başkan Özgeçmiş

A. VAHAP ŞEHİTOĞLU

Meslekte 41. Yıl… 1980 Yılında Demokrat Gazetesi Mersin Temsilcisi olarak mesleğe giriş yaptı.
(1980 Askeri Cunta döneminde ‘işkencede öldürülen Ali Uygur’un kaçtı süsü verilmesine rağmen, bu kişinin Mersin Sahipsizler adasındaki mezarını buldu ve açtırdı. Dünya çapında bir ilk olan yayın nedeniyle büyük işkenceler gördü, parmakları kırıldı. O dönemleri kaleme alan yazarların kitaplarında yer aldı. 2 yıl cezaevinde yattı. Mersin’de Mesleğinden dolayı Sonhaber gazetesi sahibi İhsan Tufan’dan sonra cezaevi yatan ikinci gazeteci oldu.)
İlk, orta, liseyi Mersin’de tamamladı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünden mezun oldu.
1980-2021 yılları arasında Türkiye Basın Konseyi Kurucu Üye, Cumhuriyet, Anadolu Ajansı, Akşam gazetelerinin Mersin Temsilcisi oldu. Sonhaber, Kurtuluş, Yenigün, Bulvar, Adana Hakimiyet, gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Kanal 33 televizyonunun kuruluşunda ortak oldu. Ve Haber Merkezini yönetti.

Mersin TV’de (Hamdi Yurdakul, Haldun Okdemir ile birlikte) program yaptı.
1987-2007 yılları arasında aralıklı 7 dönem Mersin gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevinde bulundu. Genel Kurul kararı ile Cemiyetin tek Onursal Başkanı seçildi.
1996-2014 Yılları arasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı oldu.
Eski bir Judocu olması nedeniyle 2000-2003 yıllarında Judo Mersin İl Temsilciliği yaptı.
2003 -2007 yılları arasında sahibi olduğu Gazetecihaber internet gazetesi ile internet gazeteciliğine adım attı. (Bypass ameliyatımdan sonra kapandı)
2010 yılında kurduğu SONSES.TV internet gazetesiyle, meslek hayatını hala sürdürmektedir.
Toros dağlarının, Mersin’e kuş bakışı 864 rakımda ,kendisinin işlettiği Dağevi Kirazlıboğazı Kır Lokantası da bulunmaktadır.
Evli ve bir kız çocuğu babasıdır…

Başa dön tuşu