Başarır’dan 8 Mart mesajı

Bugün 8 Mart 2021. Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Ne yazık ki ülkemizdeki kadınların eşitlik, özgürlük, siyasi ve ekonomik, insan onuruna yakışır çalışma haklarının günden güne eridiği bir dönemden geçiyoruz.

Mersin Milletkvekili Ali Mahir Başarır Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Başarır’ın mesajı aynen şöyle:
“Bugün 8 Mart 2021. Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Ne yazık ki ülkemizdeki kadınların eşitlik, özgürlük, siyasi ve ekonomik, insan onuruna yakışır çalışma haklarının günden güne eridiği bir dönemden geçiyoruz.

Ülkemizdeki hemen hemen her kadın, her alanda karşılaştığı eşitsizliklerle mücadele etmek zorunda kalmaktadır.

Üzülerek belirtmeliyim ki ülkemizdeki kadınlara yönelik şiddet, eşitsizlik, çocuk gelinler, kadın cinayetleri endişe verecek boyutlara ulaşmıştır.

Hemen hemen her gün bir kadın cinayeti işlendiği haberleri gazete kupürlerini süslemektedir. Bu durum toplum vicdanında derin yaralar açmaktadır.

Ülkeyi yöneten siyasi iktidarın kadınlara verdiği değer, yapmış oldukları “Kadına şiddet abartılıyor”, “Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum”, “Bir tane kadın mıdır, kız mıdır bilemem” gibi açıklamalarıyla anlaşılmaktadır.

Unutulmamalıdır ki bir toplumun gelişmişliği ve demokratik olgunluğu, o toplumda yaşayan kadınların iş gücü ve sosyal hayata katılım oranıyla doğrudan ilişkilidir.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)’ye göre, Türkiye’de kadınların istihdama katılım oranı, üye ülkeler içerisinde en sonda yer alması içerisinde bulunduğumuz karanlık tablonun göstergesidir. OECD’nin 2021 yılı verilerine göre kadınların istihdama katılım oranı İzlanda’da yüzde 77, Almanya’da yüzde 73 ve OECD ortalaması da yüzde 59 düzeylerindeyken, Türkiye’de bu oran sadece yüzde 26-29’dur.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, ülkemizin içerisinde bulunduğu bu karanlık ve karamsar tabloyu, ülkemizin kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi yeniden kadınların aydınlatacağına ve Laik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların “Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü kutlar, saygılarımı sunarım.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu