Avukat’ın ters kelepçeyle gözaltına alınınmasına CHP’li Antmen’den tepki

İstanbul Kadıköy'de GBT sorgulaması yapmak isteyen bekçilere 'Bu uygulama hukuka aykırı' demesinin ardından darp edilip ve ters kelepçeyle gözaltına alınan avukat Mürsel Ünder, bekçilerin de şikayetçi olmasının ardından 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi.

Olay Kadıköy’de 17 Ocak gecesi Söğütlüçeşme metrobüs turnikelerinin girişinde meydana geldi. Kendisine “GBT” sorgusu yapmak isteyen bekçilere bu uygulamanın hukuka aykırı olduğunu söyleyen Avukat Mürsel Ünder, bekçiler tarafından darp edildi ve ters kelepçeyle gözaltına alındı. Ünder ve bekçiler birbirlerinden karşılıklı şikayetçi oldu.

CHP Mersin Milletvekili ve eski Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen yaşananlara sert tepki gösterdi. Antmen “Avukat arkadaşımız 7245 sayılı yasanın bekçilere keyfi GBT yetkisi vermediğini söyleyince bu bekçiler kendilerini kanundan büyük görerek onu darp ediyor. Bu bekçiler unutmasın ki onlar kanunu tanımazsa kanun ve mahkemeler bir gün onları bir güzel tanır” dedi.

Alpay Antmen, yasaların uygulanmadığını, tamamen kişilerin keyfine göre hareket ve tutum sergilendiğini belirterek “Bu saray iktidarı emniyet kurumunu da çürüttü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu işini yapacağına belediye başkanlarını röntgenliyor. İstanbul’da elinde silahla şov yapan adamı nazikçe bekleyen ve neredeyse rica minnet silahını yerden toplayan kolluk kuvveti yine İstanbul’da hakkını savunan avukatı dövüyor. Burada avukat arkadaşımız sadece bireysel bir tutum sergilemiyor. Aynı zamanda halkın da hakkını savunmak için bunları dile getiriyor” dedi.

Anayasa’daki seyahat özgürlüğünü hatırlatan CHP’li Vekil “Bu bekçileri kolluk kuvvetlerine insanlar geceleri de rahat seyahat etsin diye getirdiler. İnsanları rahatsız etsinler diye değil. Güvenlik güçlerinin bir kısmı güvenlik sorunu haline geldi” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu