Atatürk'ün Seferihisar'a gelişinin 89. yılı törenle kutlandı

Atatürk’ün Seferihisar’ı ziyaretinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Seferihisar İlçe Tabur Komutanı Enver Öztürk, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve ilçe protokolü katıldı.

Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Seferihisar’ın Atatürk’ü ağırlama şerefine nail olduğunu belirterek “Biz de bu gururlu anı sonsuza kadar sürdüreceğiz. Her 11 Nisan’da bir kez daha Atatürk’ün emaneti, demokratik ve laik Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak için üzerimize düşen sorumluluğu hatırlayacağız” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık çınar”

Yetişkin, dünyada yaşanan savaşları ve yıkımları üzülerek izlediklerini dile getirerek, “Bugün kimse Türkiye’nin bağımsızlığı ve sınırlarının bütünlüğünü tartışamıyor ise bu Atatürk’ün asırlarca sarsılmayacak bir eser bırakmasındandır.” diye konuştu. 

Seferihisar’da o günü hatırlayan büyüklerin Atatürk’ün ilçeye gelişi ile yaşanan coşkuyu unutamadıklarını sözlerine ekleyen Yetişkin “Bizler de yıllar sonra çocuklarımıza, torunlarımıza bu günleri gururla anlatacağız. Bu sokaklardan Atamızın geçtiğini, işte o yüzden gözümüz gibi bakmamız gerektiğini söyleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu