Aquatlon yarışlarında 86 sporcunun 36’sı Yenişehir Belediyesi adına yarıştı

Mersin’de ilk kez düzenlenen Türkiye Triatlon Federasyonu 2022 Bölgesel Triatlon Ligi Ata Yahşi Sezonu 1. Etap Aquatlon Yarışları'na Yenişehir Belediyesi damga vurdu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri’nde yapılan yarışlara katılan 86 sporcunun 36'sı Yenişehir Belediyesi adına yarıştı.

2019 yılında düzenlediği Yenişehir Triatlonu ile Mersin’de ilk kez bir triatlon yarışının yapılmasını sağlayan, ardından ikinci Yenişehir Triatlonu, Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası ve Yenişehir Avrupa Triatlon Gençler Kupası’na ev sahipliği yapan Yenişehir Belediyesi, çocukları da triatlon sporuna teşvik ediyor. Yenişehir’de Nisan ayında düzenlenen Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası yarışmasından dönerken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden genç triatlet Ata Yahşi’nin adının verildiği sezonda Türkiye Triatlon Federasyonu’nca düzenlenen Bölgesel Triatlon Ligi yarışları ilk kez bu yıl Mersin’de yapıldı. Yenişehir’de bulunan Macit Özcan Spor Tesisleri’nde yapılan aquatlon yarışlarına M1, M2, M3, yıldız ve genç kategorilerinde olmak üzere toplam 86 triatlet katıldı. 86 triatletin 36’sı ise Yenişehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği adına yarıştı. Açık yüzme havuzunda yüzen ardından koşan sporcular dereceye girmek için kıyasıya mücadele ederek, aileleri de çocuklarının heyecanına ortak oldu. 3 Eylül’de yapılan ikinci etap yarışlarına da katılan sporcular Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

Başkan Özyiğit, “Çocuklarımıza ilham vermek ve onları spora teşvik etmek bu tür spor organizasyonlarını gerçekleştirirken bizim başlıca amaçlarımızdan biridir. ”

“Geleceğin yıldız triatletleri sporun Yenişehir’inde yetişiyor” diyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Çocuklarımızı kültür ve sanat alanında olduğu gibi spor branşlarında da destekliyoruz. 3 yıl önceye kadar Mersin’de herhangi bir triatlon yarışı düzenlenmemişken, bugün geldiğimiz noktada onlarca çocuğumuz yarışlara katılma başarısı gösteriyor. Çocuklarımıza ilham vermek ve onları spora teşvik etmek bu tür spor organizasyonlarını gerçekleştirirken bizim başlıca amaçlarımızdan biridir. Umarım bu çocuklarımız gelecekte ülkemizi yurtdışında da temsil edecek ve başarılı sporcular olacaklar. Bizim de görevimiz onlara imkan sağlamak, destek vermek, yanlarında olmak” dedi.

 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu