Ankaralıların Hemşehrisi “Mustafa Kemal Atatürk

Ankara Kulübü, 3 Ekim 1990 Tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile “Kamuya Yararlı Dernek” Olarak İlan Edilmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara Hemşeriliğini Kabul Edişinin 101. Yıldönümü Olan 5 Ekim 2023 Günü Saat 10.45’de “Ankaralılar ve Seymenler Anıtkabir’de Büyük Önder’in Huzurunda” Olacaktır. Değerli Basınımızı ve Başkent Ankaralıları Bekliyoruz. 
5 Ekim Atatürk’ün Ankara Hemşehriliğini Kabulü Kutlu Olsun!
Ankara’nın tarihi öneme sahip olan günlerinden bir tanesi olan 5 Ekim 1922’de ülkemizin kurucusu, kurtarıcısı büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Beni Ankara’nın hamiyetli hemşerileri arasına girmeye davet suretiyle tecelli eden iltifatınıza samimi ruhumdan arz-ı şükran eylerim…” mektubuyla Ankaralılara hemşerilik beratı vermişti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara hemşeriliğini kabulünün yıldönümü vesilesiyle 5 Ekim saat 10.45’de yapılacak Anıtkabir ziyaretine tüm Ankaralıları davet ediyorum.  
Atatürk, bu yıl itibarıyla tam 101 yıldır resmen Ankaralı. Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek Başkenti kalacak olan Ankara’nın hemşerileri olarak, bu büyük emanetin en yüksek derecede idrakindeyiz. Atatürk’ün Ankara hemşeriliğini kabul edişinin yıldönümü ve Ankara’nın başkent oluşunu Ankara genelinde gerçekleştirilecek etkinliklerle hep birlikte kutlayacağız. Atatürk, Ankara’nın her türlü alanda gelişmesi için gayret ve çaba göstermiştir. Ankara, bozkır çiçeklerinden çok bozkır havasından çok Atatürk ve Cumhuriyet kokar. Ankara Atatürk’tür, Ankara Cumhuriyet’tir ve üçü ayrılmaz bir bütündür. Bizler de Ankara Kulübü Derneği olarak, Seymenler olarak, Atatürk ve Cumhuriyet Şehri Başkentimiz için bu sevgiyi ilelebet sürdüreceğiz. Her yıl olduğu gibi 5 Ekim 2023 sabahı 10.45’de Büyük Önder’in Huzurunda Anıtkabir’de olacağız. Kutlama Programımıza Tüm Halkımız Davetlidir. Değerli Basınımıza ve Kamuoyuna Saygılarımızla Duyurulur.
MHA

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu