Ankara Büyükşehir, Kesikköprü’deki misafirlerine eğitim desteğine başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Kesikköprü Yerleşkesi’nde misafir ettiği depremzede vatandaşların LGS ve YKS’ye hazırlanan çocukları için eğitim desteği verilmeye başladı.

Hazırlanan etüt programında dersler 20 gönüllü ODTÜ’lü öğrenci tarafından veriliyor. ODTÜ’lü gençler; salı, perşembe ve cuma günleri Kesikköprü Yerleşkesi’ne giderek, 16.00-19.00 saatleri arasında burada misafir edilen öğrencilere ders veriyor.

Ücretsiz olan ve ODTÜ’lülerin tüm branşlarda verdiği derslerden; Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan gençler başta olmak üzere Kesikköprü’de ağırlanan 132 öğrenci yararlanıyor.

ABB olarak Kesikköprü’de misafir edilen depremzede öğrencilerin eğitimlerine çok önem verdiklerini kaydeden Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü Proje Sorumlusu Aysun Hasdemir, “ODTÜ’lü gönüllü öğrenciler tarafından LGS ve YKS öğrencilerinin dışındaki öğrenciler için de etüt programı gerçekleştirdik. Bu etüt programı salı, perşembe ve cuma günleri 16.00 ile 19.00 saatleri arasında tüm branşlarda gerçekleştirilecek” dedi.

Kesikköprü’de haftanın 3 günü gönüllü olarak eğitim veren ODTÜ’lüler ve eğitim alan depremzede öğrenciler ise şunları söyledi:

Cihat Sarıoğlu: “Fizik öğretmeniyim ve Antakya’dan geliyorum. Buradaki öğrencilere elimizden geldiği kadar ders vermeye çalışıyoruz. Burada öğretmen olduğumu hatırlıyorum ve bundan da çok keyif alıyorum. Büyükşehir Belediyesinin bize burayı açması çok değerli biz de karşılığını vermeye çalışıyoruz.”

Büşra Trabzon: “Hatay’dan geliyorum. YKS’ye hazırlanıyorum. Buradaki hocalar ellerinden geleni yapıyorlar, çok teşekkür ederim. Sınav için hocalar yoktu ama şimdi tedarik edildi, mutluyum.”

Mustafa Kaan İnci:(ODTÜ öğrencisi) “İyi niyetli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Buradaki öğrencilerin eğitimi aksadı. Böyle bir etkinlikle beraber bu boşluğu bir nebzede olsa doldurabilmeye çalışıyoruz. Belli bir adaptasyondan sonra daha iyisi olacak.”

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu