Aktay: ‘Milletin vicdanı kazanacak’

CHP Mersin Milletvekili aday adayı Aktay, CHP ve Millet İttifakının iktidarının en önemli ve acil gündeminin deprem felaketinin vurduğu illerin yeniden ayağa kaldırılması olacağını vurguladı.

CHP Mersin Milletvekili aday adayı Hukukçu Adil Aktay, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu göstermesinin milyonlarca yurttaşın umutlarını artırdığını, toplumun her kesiminde bir heyecan rüzgarı yarattığını söyledi.

Aktay, “CHP Mersin İl Başkanı olarak görev yaptığım süre içinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülke ve millet sevgisine, toplumsal değerlere saygısına, eşitlikçi, özgürlükçü bakış açısına tanık oldum. Sayın Genel Başkan, “Mart’ın sonu bahar olacak” dediği yerel seçim sürecinde başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin’de yaşanan zaferin en büyük mimarı olmuştu. 2019 yerel seçimlerinde her kesimden yurttaşımızı kucaklayarak Mart’ın sonuna bahar yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de her kesimden yurttaşımızın desteğiyle cumhuriyetimizin yüzüncü yılını demokrasiyle taçlandıracak, ülkemiz rahat bir nefes alacak” dedi.

“MİLLETİN VİCDANI KAZANACAK”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının toplumun farklı kesimlerinin ortak kararı olduğuna vurgu yapan Adil Aktay, “Sayın Genel Başkanımızın, cumhurbaşkanı adaylığını açıkladığı toplantıda vurguladığı gibi, aday sadece Sayın Kılıçdaroğlu değil, 84 milyon yurttaşımız aday. Onun için diyoruz ki; Bir kişi kaybedecek, hepimiz kazanacağız. Milletin vicdanı galip gelecek. Başta bu ülkenin yoksulları, alın teri dökenleri, değer yaratanları, gençleri, kadınları olmak üzere milletin sorunlarını, dertlerini bilen, o dertlerle üzülen ve o dertleri çözmek için irade koyan vatansever, namuslu insanlar bu ülkeyi yönetecek. 84 milyonun hakkını, hukukunu gözeten, bu ülkenin zenginliğinden sadece birkaç çetenin değil bütün yurttaşlarımızın faydalanmasını sağlayan bir anlayış ülkemizin 21. Yüzyıl yürüyüşünü hızlandıracak” dedi.

“DEPREMZEDELERİN YARASINI SARMAKLA KALMAYACAĞIZ, İYİLEŞTİRECEĞİZ”

Aktay, CHP ve Millet İttifakının iktidarının en önemli ve acil gündeminin deprem felaketinin vurduğu illerin yeniden ayağa kaldırılması olacağını da vurguladı.

Aktay, “Deprem felaketinde on binlerce insanımızı kaybettik. Ülkemizin köklü, kadim şehirleri yerle bir oldu. Acımız büyük. Acımız taze. Ama umudumuz da direncimiz de büyük. Başta deprem felaketiyle yıkılan şehirlerimiz olmak üzere yapacak çok işimiz var. CHP ve Millet İttifakı iktidarında depremzede yurttaşlarımızın yaralarını sarmakla kalmayacağız, o yaraları iyileştireceğiz. Deprem bölgelerindeki yurttaşlarımızın başta sağlıklı ve güvenli barınma hakkı olmak üzere çalışma hakkı, eğitim hakkı, sağlık hakkını gözeten çalışmalar hızla yapılacak” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu