Akşener: "Ülkenin nefes alması için İYİ Parti'ye oy verin”

Akşener, iftar programının ardından açıklamalarda bulundu. İftar programında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Akşener, muhtarların milletvekilinden daha çok oy alarak seçildiğini söyleyerek muhtarların mahallelerdeki her vatandaşı yakından tanıdığını, o vatandaşların sorunlarının çözümünde katkıda bulunduğunu, muhtarların hem milleti hem devleti temsil ettiğini belirtti.

‘’AK Parti’nin mahalle temsilcisi sizin yerinizi alsın diye yapıldı bütün dümenler”

Akşener, eski bir İçişleri Bakanı olarak ve ailesinde muhtarların olması sebebiyle muhtarlığın ne anlama geldiğini bildiğini ifade ederek şöyle konuştu:

‘’Esas mesele ne? Para düzeltilir, imkanlar sağlanır. Her şey olur ama esas mesele muhtarın bütün özelliklerinin ortadan kaldırılmasıdır mesele. Bunun anlamı şu, bir milletvekilinden daha fazla oy alarak seçilen muhtar; kendini seçenlere hesap verir, onların arkasında durur, onların her şeyini bilir. Bunu bilen muhtar o mahallede sığınmacı kaç kişidir bilir. O mahallede uyuşturucuyu kim satıyor bilirdi. Gençleri nasıl koruyacağını bilirdi. Karısına veya ailesine şiddet uygulayan adamla nasıl konuşulacağını bilirdi. Esas mesele bunlar elimizden alındı.’’

Tüm bunların AK Partili mahalle temsilcilerinin, muhtarların yerini alması için yapıldığını söyleyen Akşener; ‘’AK Parti’nin mahalle temsilcisi sizin yerinizi alsın diye yapıldı bütün dümenler. Bu dümenleri çözeceğiz biz, asıl mesele budur. Para en kolayı.’’ dedi.

“Nüfus Müdürlüğünden kağıt alıp sizi çırak çıkaramayacak hiç kimse”

Millet İttifakı olarak seçimi kazandıkları takdirde muhtarların görevlerini eskisi gibi teslim edeceklerini vurgulayan Akşener, “Elbette ekonomik olarak her türlü eksiğin, gediğin giderilmesi lazım. Ama fak, fuk, fonun mahallenizde dağıtımını siz yapacaksınız. Yani Millet İttifakı’nın mahalle mensupları değil, mahalle başkanları değil siz yapacaksınız. Devletin oluşturduğu milletin parasını millete siz dağıtacaksınız birincisi bu. O sokakta, o mahallede kaydolma zorunluluğu sizin olacak. Nüfus Müdürlüğünden kağıt alıp sizi çırak çıkaramayacak hiç kimse.” dedi.

Akşener, önümüzdeki seçimlerin önemine vurgu yapıp “Bu seçim iki ittifakın birbiriyle mücadele ettiği bir seçim gibi algılanmaması lazım.” diyerek, seçmeni velinimet kabul ettiğini söyleyerek siyasi partilerin rekabeti, hizmet ve proje üzerinden yürütmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Seçimlerin parlamenter sisteme geçiş üzerine son seçim olduğunun ve sistemin değişmesi gerektiğinin altını çizen Akşener, AK Parti’ye oy veren vatandaşlara şu sözlerle seslendi:

“Bakın Sayın Erdoğan’ın seçildiğini varsayın, son dönemi. Partisinde kimseyi bırakmadı. Ama o beş yılın sonunda bu sefer bu ucube sistem devam ettiğinde aynı yetkilerle ve uğranılan haksızlıkların, yapılan yanlışlıkların oluşturduğu bir büyük öfkeli kalabalığın eliyle birisi seçilecek. O kişi dünyanın en iyi insanı olsa dahi o yetkilerle bir sene sonra kafayı yer. Haftada 36 bin imza atılan bir düzen olamaz. Bir şahıs, bir haftada 36 bin imza atamaz.”

Akşener, partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni değiştirip parlamenter sisteme yeniden geçilmesiyle Türkiye’nin düşmanlıkları bir kenara bırakıp barışacağını ifade ederek, bu geçişle birlikte TBMM’nin de yeniden gücüne ve itibarına kavuşacağını söyleyerek konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

"Bu ülkenin nefes alması için özellikle AK Parti’ye oy veren kardeşlerimin İYİ Parti’ye oy vermelerini kendilerinden rica ediyorum ve 14 Mayıs akşamı inşallah bu ucube sistemden kurtulduğumuz ve Türkiye’de bir Sayın Cumhurbaşkanımızı teşhiye ederek gönderdiğimiz; diğer Cumhurbaşkanımızı, 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nu da ‘buyurunuz efendim’ diyerek yerine oturttuğumuz bir akşam yaşanacak inşallah. Ama öncelikle sizlerin helal oylarıyla.’’

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu