Akşener: “Bir oyunuz Kemal’e, bir oyunuz Meral’e”

Güdül ve Beypazarı ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Beypazarı Projeleri Tanıtım Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

“Bir seçime gidiyoruz, sanırsınız cenge gidiyoruz”

Akşener, Yavaş’a hizmetleri için teşekkür ederek, 14 Mayıs seçimlerine yönelik "Bir seçime gidiyoruz. Sanırsınız cenge gidiyoruz. Terör mücadelesinde yer almış bir kişi olarak böyle pis sözlerle terör mücadelesinde yer alınmadı. Yani teröristlerle en sert şekliyle mücadele edildi. Ama ‘terörist’ diyerek herkesi, kimse o dönemde suçlamadı." diye konuştu.

‘’Yalanın dibine vurdular’’

Hz. Muhammed’in yalanla ilgili kıssasını anlatarak konuşmasına devam eden Akşener, iktidar mensuplarını işaret ederek, “Ya bunlar yalanın dibine vurdular. İftiranın dibine vurdular. Bunların inancının gereğini yerine getirmedikleri aşikar da bu kadar insanın günahını almak nedir?” ifadelerini kullandı.

“Millet İttifakı’na oy vereceksiniz, bu ucube sistemi değiştireceksiniz”

Akşener, 14 Mayıs seçimlerinin bir savaş olmadığını vurgulayarak, "Bu sistemin değişmesini istiyorsanız, kayırmanın ortadan kalkmasını istiyorsanız, iftiraların havada uçuşmamasını istiyorsanız; 82 puan almış genç kızlarımızın, genç delikanlılarımızın AK Parti’de ayısı yok, dayısı yok diye atanamadığı, ortada kaldığı, mülakatta elendiği bir sistemin gitmesini istiyorsanız o zaman Millet İttifakı’na oy vereceksiniz. Bu ucube sistemi değiştireceksiniz.” şeklinde konuştu.

“Şu pis dili değiştirmek için 3 senedir geziyorum”

"Şu pis dili değiştirmek için 3 senedir geziyorum." diyerek 20 Ocak 2020’den beri neden esnaf ziyaretini yaptığını anlatan Akşener, vatandaşlara şu sözlerle seslendi:

“Esnaflarımız için müşteri velinimettir. Dolayısıyla biz siyasetçiler için siz seçmenler, değerli milletim siz velinimetsiniz. Seçim sizin için bayramdır. Bizi tartıyorsunuz, hangimizi beğenirseniz ona oy veriyorsunuz. Kavgayla, gürültüyle, birbirimizin karşısına düşman olarak dikilerek seçim mi olur? Bunu başarabilmek için 3 yıl gezdim.”

“İşin cıvığını çıkardılar”

Oy kullanmayı, seçmenin siyasetçiye verdiği not olarak değerlendiren Akşener, 2018 seçimlerinde seçmenlerin kendilerini muhalefet etmekle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı iktidar olmakla görevlendirildiğini söyleyerek, ‘’Bize ‘kavga edin’ demediniz siz. Biz sizin avukatınız olduk. Onlar da hizmet etmek zorundaydı. Ama işin cıvığını çıkardılar ya.’’ diyerek iktidarı eleştirdi.

“Bir oyunuz Kemal’e, bir oyunuz Meral’e”

Akşener, konuşmasının sonunda 14 Mayıs seçimlerini işaret ederek, şunları söyledi:

“Birincisi sayın Kılıçdaroğlu’na yani Kemal’e. Sonra etkili ve yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Mansur Yavaş’a yani sizin evladınıza.’’ diyerek Mansur Yavaş’ın hizmetlerinde ne çaldığını ne de çaldırdığını ifade ederek; ‘’Onun yanında bir de birinci sırada yine sizin evladınız Yüksel Arslan var yani arkadaşımız ön seçimde birinci çıkmış bileğinin hakkıyla, kayırma yok. Yani İYİ Parti’ye oy istiyorum. Bir oyunuz Kemal’e, bir oyunuz Meral’e.”

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu