Akdeniz Meclisinde HDP’li Meclis üyelerinin gözaltı kavgası sürüyor

Akdeniz Belediye Meclisi, Eylül ayı ilk toplantısını M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Meclis’e, 29 Temmuz’da düzenlenen olağanüstü meclis toplantısından 1 gün önce HDP’li 5 meclis üyesinin gözaltına alınması ve ertesi gün yapılan toplantıda kabul edilen borçlanma ve satış yetkisi ile ilgili tartışmalar damga vurdu.
Borçlanma yetkisi verilmesi konusunda CHP grubunu eleştiren Başkan Mustafa Gültak, “Borçlanma yetkisini vereceğiz deyip beni aylarca oyaladınız. Ben değil, tersine sizler samimi değilsiniz. Ne siz, ne de Büyükşehir Belediye Başkanı samimi değil. İyi niyetimi kullandınız. ‘HDP’yi ikna edeceğiz’ dediniz, edemediniz, bunun altında ezildiniz” diye konuştu. Önceki yönetimleri de eleştiren Başkan Gültak, “Siz borç yapıyorsunuz, biz ise borcu kapatıyoruz. Sizin sattığınız binaları biz belediyeye kazandırıyoruz. Sizler kaosu seçtiniz, biz ise hizmet üretiyoruz” dedi.
Bir önceki tutanak özeti üzerindeki tartışmalarla devam eden toplantı, beş dakikalık aradan sonra yeniden başladı. Akdeniz Belediyesi’nin geçen 3 buçuk yılda imza attığı; Akdeniz’i ve Akdeniz sakinlerinin hayatına dokunan, ilçeyi değiştiren hizmet, proje ve çalışmaların anlatıldığı filmin gösterimi sunuldu. Bir önceki Meclis’te alınan kararlara tepki olarak tutanak özetine itiraz edip şerh koymak isteyen HDP, CHP ve EMEP’li meclis üyeleri bir takım eleştirilerini sıraladı. Bunun üzerine söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak da eleştirilere tek tek yanıt verdi.
“HDP’li meclis üyelerine ezildiniz”
CHP’li Meclis üyelerinin, HDP’li üyeleri ikna edemediği için talep edilen borçlanma yetkisi ile ilgili sürecin uzadığını söyleyen Başkan Gültak; “Borçlanma ile ilgili prosedürleri yeni tamamladık. Parayı henüz çekemedik. Borçlanmayı vereceğiz deyip beni hep oyaladınız. Ben değil, tersine sizler samimi değilsiniz. Ne siz, ne de Büyükşehir Belediye Başkanı samimi değil bu konuda. İyi niyetimi kullandınız. HDP’yi ikna edeceğiz dediniz, edemediniz, bunun altında ezildiniz. Aslında beni de değil, vatandaşı oyaladılar. Bu millet kaybetti. Özgürlük veya Çay Mahallesi’ndeki toz sizin yüzünüzden. Asfalt kışın değil, yazın dökülür. Zamanında, samimi şekilde sadece asfalt için borçlanma istediğimi ifade etmeme rağmen hep reddettiniz, oyaladınız, beni kandırdınız, iyi niyetimi suiistimal ettiniz. Zararlı çıkan Akdeniz halkı oluyor” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu