Akdeniz Belediyesinin “Mesleki Eğitim Atölyeleri” başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında finanse edilen ve Akdeniz Belediyesi tarafından yürütülen “Mesleki Eğitim Atölyeleri” başlıyor.

Akdeniz Belediyesi; gençlere meslek kazandırılması ve istihdama kazandırılmasına yönelik bir projeyi daha hayata geçiriyor. Yüzde 20 istihdam garantili kurslar kapsamında, “Autocad 3DS MAX, Grafik Tasarım, Fotoğrafçılık, Ön Muhasebe, Halkla İlişkiler ve Müşteri Hizmetleri” alanlarında eğitimler verilecek. “Yetkin Belgeli İş Gücü, Akdeniz’in Dinamik Gücü” hedefi ile Mersin Üniversitesi Eski Tıp Fakültesi Acil binasında verilecek eğitimlere son başvuru tarihi 10 Aralık 2021 saat 17:00.

Kurslara başvuru koşulları ve öncelikler

Eğitimlere katılmak isteyen gençler, www.akdeniz.bel.tr adresi üzerinden de başvuru yapabilecek. Kurslara katılımda genel şartlar; “18-29 yaş aralığında olmak, (başvuruda bulunduğu tarih itibari ile); En az lise mezunu olmak; Öğrenci olmamak (Açık öğretim hariç); Çalışmıyor olmak. Kontenjanın 5’i bedensel engeli (ortopedik engelli) genç kursiyerlere ayrılacak. Akdeniz ilçesi sınırlarında yaşayanlar, Covid19 tedbirleri gereğince en az 2 doz aşı yaptıranlar ile ön başvurularda kursiyer kriterlerinin eşitliği durumunda yaşı daha genç olanlar öncelikli olacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında finanse edilen ve Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce yürütülen eğitimler; Çukurova Kalkınma Ajansı, Mersin Üniversitesi, İŞKUR ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek. Bilgi almak için iletişim numaraları; (05527690801) ve (05527690805). Eğitimlerin içeriği ve başvuru koşulları hakkında aşağıdaki link üzerinden ayrıntılı bilgi alınabilir:

https://www.akdeniz.bel.tr/yuzde-20-istihdam-garantili-akdeniz-belediyesi-mesleki-egitim-atolyeleri-basvurulari-basladi/2/936

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu