Sağlık çalışanları bugün ve yarın çalışmayacak

Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) Başkanı Haydar Karakoyun, sağlık emekçilerinin yeniden greve gideceğini duyurarak, “17-18 Şubat’ta biz yokuz!” dedi.

Sağlık emekçileri, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi, özlük haklarında iyileştirme ve aile sağlığı merkezi cari gider ödeneklerinin artırılması talebiyle 17-18 Şubat’ta iş bırakma eylemi yapacak. Konuyla ilgili Mersin Tabip Odası’nda basın açıklaması yapan sağlık emekçileri, hakları verilinceye kadar eylemleri sürdüreceklerini duyurdu. Mersin Tabip Odası, Ses Mersin Şubesi, Genel Sağlık İş, Birlik Dayanışma Sendikası adına açıklama yapan MAHDER Başkanı Haydar Karakoyun, “Aile Hekimleri ve tüm sağlık çalışanları olarak aylardır sorunlarımızı dile getirmek için meydanlarda basına demeç veriyor ve her alanda haykırıyoruz fakat Sağlık Bakanlığı ve Bürokrasisi bizleri görmüyor ve duymuyor” dedi.

“YÜKÜMÜZ KAT VE KAT ARTTI”

Pandemi döneminde sağlık emekçilerinin yükünün kat ve kat arttığını vurgulayan Karakoyun, “Ankara’da lüks makamlarında oturan bürokratlar,  bu aile hekimlerine ve sağlık çalışanlarına daha ne kadar iş yükü ekleyebiliriz? Bunları nasıl baskı altına alabiliriz? Ve nasıl sustururuz? Diye çok düşünmüş olmalılar ki 30 Haziran’ı 1 Temmuz’a bağlayan gece yarısı baskını gibi Resmi Gazete’de ceza yönetmeliği yayınlamışlardır. Bu yönetmelikte baskıcı ve bizleri susturucu birçok yeni maddeler eklemişlerdir. Engizisyon Komisyonları kurup iş güvenliğimizi kişilerin 2 dudakları arasına bırakmışlardır” şeklinde konuştu.

“UMUTLARIMIZI YOK ETTİLER”

Bunun kabul edilemez maddelerden sadece birkaçı olduğunu belirten Karakoyun, “Oysaki biz bu pandemi sürecinde ‘vefa yönetmeliği’ beklerken biz aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına ‘ceza yönetmeliği’  yayınlamışlardır. Yine bizler uzun yıllardır sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddeti önlemek için caydırıcı bir ‘sağlıkta şiddet yasası’ beklerken bu umutlarımızı da yok etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

“GELİRLERİMİZ PULA ÇEVRİLDİ”

Sağlık emekçilerinin özlük hakları ve ücretlerinde iyileştirme yapılmadığı gibi gerçek enflasyon karşısında gelirlerinin de pula çevrildiği iddia eden Karakoyun, “Bunun yanı sıra Covid-19 hastalığını meslek hastalığı olarak kabul edilmemiş olup tüm taleplerimize rağmen bu yanlış düzeltilmemiştir. Sağlıkta performansa yönelik sistem dayatılmaya devam edilmiştir. Ağır nöbet şartlarında, tüm hekimlerimiz ve sağlık çalışanları meslek onuruna aykırı bir şekilde çalışmaya zorlanmıştır” dedi.

“İŞE GİTMİYORUZ”

“Bizleri yok sayanlara, bizleri duymazlıktan gelenlere diyoruz ki 17-18 Şubat’ta biz yokuz… İşe gitmiyoruz” diyen Karakoyun, şöyle devam etti: “Mersin Aile Hekimleri Derneği’nin ‘’Ceza Yönetmeliğine ve Sağlıkta Şiddete Hayır’’ etkinlikleri kapsamında Sağlık Meslek Odaları ve Sağlık Sendikaları ile birlikte 17 Şubat Perşembe Saat 13:30’da Özgür Çocuk Parkında, 18 Şubat 2022 Cuma günü saat 12:30’da Mersin Toros Devlet Hastanesinde basın açıklaması yapılacaktır. Tüm sağlık emekçilerini, basın mensuplarını ve halkımızı haklı mücadelemize güç katmaya davet ediyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu