AGF heyeti Finike’ye hayran kaldı

AGF heyeti Finike’ye hayran kaldı
GÜNCEL – 27-10-2022 08:40

Abone Ol
AGF heyeti Finike’ye hayran kaldı

-AGF Yönetimi, ‘Batı Antalya” buluşmasının üçüncü durağı Finike ilçesi oldu.

Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği ev sahipliğinde
bir araya gelen Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Yönetimi, ‘Batı Antalya Buluşması’nın üçüncü durağı olan Antalya’nın Finike ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu..

AGF Yönetimi, Finike ilçesinin tarihi, sosyo kültürel yapısı, ören yerleri, belediye çalışmaları, tarım ve turizmi hakkında bilgi sahibi oldu. Heyete, Finike Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cüneyt Yılmaz, Basın ve Yayın Müdürü Semih Şahin Kaya, Belediye çalışanları Ayşegül Aydemir, Okan Genç ve Buse Çobanoğlu eşlik etti.

Finike Ziyaretlerinde; Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Abdülkadir Kalender, Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Duran Yenigün, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan Deveboynu, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, Mersin İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Vahap Şehitoğlu, Isparta Cemiyet Başkanı Emre Altuğ ve Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Çeviren yer aldı.

Ziyaret kapsamında ilk olarak Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi makamında ziyaret edildi. Başkan Geyikçi, AGF Yönetimine içinde çeşitli yöresel ürünlerin olduğu hediye paketi takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Geyikçi, “Batı Antalya’nın incisi Finike’de sizleri ağırlamaktan çok mutluyuz. Finike’de göreve geldiğimizden bu yana ilçe gelişimine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Sizleri arkadaşlarımız ilçeyi tanımanız açısından yoğun bir program hazırladı. Eminim ki ilçemizi çok beğeneceksiniz. Ve yaşadığınız yerlerde de yazdığınız haberlerle Finike’nin tanıtımına katkı sağlayacaksınız. İlçemize gelerek bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederiz” dedi. Başkan Geyikçi verdiği katkılardan dolayı teşekkür eden AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, Başkan Geyikçi katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Makam ziyaretinin ardından sırasıyla; Şekerci Han, Sokak Sağlıklaştırması kapsamında restore edilen tarihi evler, Kültürevi, Gökliman Sosyal Tesisleri, Radyafor Aile Plajı ve Kadınlar Kulübü ziyaret edildi.

Kadınlar Kulübünü ziyaret eden AGF Yönetimi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kadınlar Kulübünde el emeği göz nuru yapılan ürünleri çok beğenen heyet, doğal ürünlerden satın aldı. Heyet, hiçbir karşılık beklemeden Finike Belediyesi tarafından Kadınların ürettiği ürünlerin satıldığı Kadınlar Kulübü’nde yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.

GÖKBÜK’DE ÖĞLE YEMEĞİ
Heyet daha sonra Finike’nin Gökbük Mahallesini ziyaret etti. Gökbük Mahalle Muhtarı İskender Altınok’un mahallede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bilgisayar Mühendisi olan Muhtar Altınok, beş yıl önce Almanya’da yaşarken köyüne hizmet etmek için geri döndüğünü, köy nüfusunun yüzde 70’inin üniversite mezunu olduğunu, köyde ev tipi pansiyon işletmelerinin yapıldığını, kooperatif kurarak Elmalı’da buğday üretip değirmende una çevirerek satışını yaptıklarını, Gökbük Kanyonun turizm için önemli bir değer taşıdığını ve kapanan köy okulunun tekrar hayata geçirildiğini anlattı. Heyet, 400 yıllık su ile çalışan ve halen aktif bir şekilde kullanılan un değirmeni karşısında şaşkına uğradı. Heyet, daha sonra nefis gözlemeler yiyerek, Muhtar Altınok ve köy halkına teşekkür etti.

PORTAKALBAHÇEM’DE HAVYAR LİMONU
Finike’de Mete Apaydın’ın kurduğu ve Narenciye ürünlerinin satıldığı portakalbahçem.com’un bahçesini ziyaret eden AGF Heyeti, bilgilendirildi. Türkiye’de ilk defa Finike’de üretilmeye başlanan Havyar Limonunu anlatan Apaydın, bahçelerinde birçok farklı ürünün üretilip, satışına sunulduğunu anlattı. Havyar Limonunu tatma şansı bulan heyet, havyar limonunu çok beğendi. Apaydın, Finike portakalının, washington cinsi portakal olduğunu, Türkiye’nin çeşitli illerinde de dikildiğini fakat Finike’nin toprak yapısı ve ikliminden dolayı dünyanın en lezzetli portakalını burada ürettiklerini anlattı. Bilimsel olarak araştırılıp, denemeye başladıkları ürünlerden verim aldıklarını söyleyen Apaydın, ilçemize gelişimine, ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi. İkram edilen Nar suyu, mandalina gibi ürünleri tatma imkanı bulan AGF Heyeti, yapılan çalışmalardan dolayı Apaydın tebrik etti.

TURKUAZKÖY HAYRAN BIRAKTI
AGF heyeti, muhteşem doğasıyla Celal Bülbül işlettiği portakal bahçelerinin arasında konaklama imkanı bulunan Turkuazköy’e hayran kaldı. Tamamen yöresel doğal ürünlerin kullanıldığı lezzetli yemeklerin, içeceklerin, meyvelerin müşterilere sunulduğu Turkuazköy’de, heyet bir süre vakit geçirdikten sonra işletme sahibi Celal Bülbül’den bilgi aldı. Heyet, ilçeye kazandırılan işletmeden dolayı sahibini tebrik etti.

NEŞELİ YEMEK
AGF Heyeti, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’nin misafiri olarak Neşeli Restaurant’ta bir araya geldi. Heyete, Finike Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Kızılca Gökyar, Basın İlan Kurumu Müdürü Nedim Engin ve personeli Sefa Ünlü de katıldı. Neşeli Restaurant’ta lezzetli yemeklerden tadan heyete, belediye çalışmaları hakkında sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminde; ihtiyaç sahiplerini destek için yapılan yalnız değilsin projesi, kent meydanı projesi, sokak sağlıklaştırma projesi, hayvan rehabilitasyon merkezi, kadınlar kulübü, ada projesi, kum mahallesi pazar yeri, Turunçova meydan düzenlemesi, giysi kumbarası, Limanpark, Hördübek mesire alanı, Sahilkent kültür merkezi, altyapı, kent girişi, kedi-köpek kulübesi, kültürevi ve kent müzesi, engelsiz çocuk merkezi, halk ekmek, oto galeri gibi daha birçok yapılan ve yapılacak projeler tanıtıldı. Heyet, yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Geyikçi’yi tebrik etti.

Yemeğin ardından heyet, yat limanı, mendirek yürüyüşü ve Finike Belediyesi Sosyal Tesislerinde çay ikramından sonra Finike turana son verdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu