AGF Genel Başkanı COŞKUN, ‘Demokrasinin gerilemesine en büyük etken basın özgürlüğü kısıtlamalarıdır’

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye COŞKUN, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle bir açıklama yaptı ve “Ülkemizde basın özgürlüğü tartışılırken, demokrasinin gerilemesine en büyük etkenin basın özgürlüğüne kısıtlamaların getirilmesidir” dedi.

1994 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir karar doğrultusunda,  3 Mayıs tarihi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kutlanıyor.

Kısa adı AGF olan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye COŞKUN, “Basın özgürlüğünün tam olarak uygulandığı ülkelerde Demokrasi de aynı ölçülerde değer kazanmaktadır.” diyerek şu açıklamayı yaptı:

“Bireyin ve toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, haber alma, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma ve insan hakları ile temel hak ve özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunma görevini çok büyük özverilerle yapmaya çalışan Türk Basını, bugün “Dünya Basın özgürlüğü günü” nü ne yazık ki  buruk kutluyor.

Seçime girerken ülkemizde de demokrasinin ciddi boyutlarda yeşerdiği, ceza evlerinde yazdıkları haberler yüzünden    gazetecilerin olmadığı, barışçıl  bir ülkenin basın mensubu olmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü, mesleğini, günümüz Türkiye’sinde tüm zorluklara rağmen büyük fedakârlıklarla, evrensel gazetecilik ilkeleri  ve özveriyle yapan tüm meslektaşlarımıza kutlu olsun.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu