ABB, deprem bölgesine desteklerini sürdürüyor

ASKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmayı sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bu dayanışma hiç bitmeyecek, yaralarımızı birlikte saracağız. ASKİ ekiplerimiz Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi’nin ardından şimdi de Malatya Battal Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Konteyner Tipi Küçük Ölçekli İçme Suyu Arıtma Tesisi kurdu” ifadelerini kullandı.

Günlük 400 ton kapasiteli

Depremden etkilenen illerden biri olan Malatya’da, Malatya Eğitim Araştırma Hastanesinde yaşanan içme suyu sıkıntısını bahçesine kurduğu Mobil İçme Suyu Arıtma Tesisi ile çözen ASKİ Genel Müdürlüğü, aynı ildeki Battal Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için çalışma başlattı.

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından gelen talep üzerine harekete geçen ASKİ, Ankara’da hazırladığı Konteyner Tipi Küçük Ölçekli İçme Suyu Arıtma Tesisini Malatya’ya götürdü. Günlük 400 ton kapasiteli içme suyu arıtma tesisinin kurulum işlemlerini tamamlanırken tesis, ameliyathaneler başta olmak üzere hastanenin tamamının su ihtiyacını karşılayacak.

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu