A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Halay: “Çok özel bir başarı olacak"

EHF Erkekler EURO 2024 Elemeleri 1. Grup’ta mücadele eden A Milli Erkek Hentbol Takımı, gruptaki dördüncü maçında 12 Mart Pazar günü Konya’da Lüksemburg’u ağırlayacak.  Konya Selçuklu Uluslararası Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 17.00’de başlayacak.

A Milli Takım karşılaşmanın oynanacağı salonda hazırlıklarını akşam antrenmanı ile sürdürürken, karşılaşma öncesi A Milli Takım Başantrenörü Okan Halay, A Milli Takım Kaptanı Samet Kanberoğlu ve oyuncu Gökay Bilim’in katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Konya Selçuklu Uluslararası Spor Salonu basın toplantı odasında düzenlenen toplantıda A Milli Takım Başantrenörü Okan Halay, “Lüksemburg ile oynadığımız ilk maçı bir sayı farkla olsa da kazanmasını bildik. İkinci maç bizim için çok önemli. Avrupa Şampiyonsı’na gidebilmek için bu maçı kazasız belasız atlatmamız gerekiyor. Geri kalan 2 maçtan da 1 galibiyet aldığımız taktirde çok büyük sürprizler olmazsa 2024 Avrupa Şampiyonası’na gidebileceğimiz inancını taşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Halay, “Lüksemburg’dan daha iyi bir takım olduğumuzu biliyorum.” diyerek, şunları kaydetti:

“Deplasmandaki maçta biraz daha iyi oyunumuzu daha farklı bir galibiyetle süsleme şansına sahiptik. Fakat yaşadığımız afet sonucu aynı zamanda da gerçekten milli takımımızın çok değerli bir oyuncusunu kaybetmemizin vermiş olduğu sıkıntılardan dolayı, ciddi anlamda üç haftalık bir maç oynayamama periyoduyla deplasmana gidip maç yapmak bizim açımızdan zorluydu. Yine de kazanmasını bildik. Önemli olan kazanmaktı. Şimdi bu maçta Konya seyircisinin desteğiyle güzel bir oyunla buradan galibiyetle ayrılmayı hedefliyoruz.”

Gruptan çıkmaları halinde ilk kez Avrupa Şampiyonası’na katılacağını hatırlatan Halay, “Çok özel bir başarı olacak. Bunu hak eden bir oyuncu grubu var. Bu konuda özellikle başkanımıza, yönetim kurulumuza, federasyonumuzun tüm çalışanlara da teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Halay, milli takım kaptanı Cemal Kütahya ile ilgili de, “Cemal bizim için özel bir oyuncuydu. Hem bir abi olarak hem oyuncu karakteri olarak hem bir aile yapısındaki yaşantısıyla, sporcu karakteriyle tüm oyuncularımıza örnek olabilecek bir oyuncuydu. Mücadeleyi hiç bırakmayan, sakatlıkları olsa dahi milli takım için sakatlığını her zaman geri planda bırakan, onu da genç oyunculara örnek olarak gösterdiğimiz bence sporcu kişiliği mükemmel olan bir oyuncumuzdu. Fakat afette kardeşimizi kaybettik.” şeklinde konuştu.

Acılarının çok büyük olduğunu dile getiren Halay, “Bizde açıkçası ilk başlarda zorlandık, kolay değildi. Çünkü öyle ya da böyle bizim için çok değerli bir oyuncuyu kaybetmiştik. Biz kemik yapı olarak birbirimize daha yakınız. Diyaloglarımız çok daha fazla. O yüzden tüm arkadaşlarım etkilendi. Ama hayat devam ediyor. Hayatın akışına mutlaka bizim de konsantre olmamız gerekiyor. Açıkçası biz bu maçları oynarken bir de Cemal için oynayacağız. Onu uyuduğu yerde daha rahat etmesi için en azından ona da bu hediyeyi vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Samet Kanberoğlu da, “Deplasmanda bir farkla da olsa güzel bir galibiyet aldık. Bu galibiyeti daha farklı skorla da alabilirdik. Zaman zaman çok inişli çıkışlı dakikalar oynadık. Daha da iyi oynayabilirdik. Zaman zaman iyi yaptığımız şeyler oldu. Hatalarımızı gördük, düzelttik. Zaten çok verimli bir kamp geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu kampta yaptığımız şeyleri sahaya da yansıtmaya başladık. Yarın inanıyorum ki daha güzel bir performansla çok daha farklı bir galibiyet alacağımızı ve Konya halkına desteğine ihtiyacımız olduğunu söylemek istiyorum.” diye konuştu.

A Milli Takım oyuncularından Gökay Bilim ise, “Çok verimli bir kamp geçirdik. Onun sonucu Lüksemburg maçını kazanmayı bildik. Lüksemburg’u da tekrar analiz ettik. Tüm Konya halkını maça bekliyoruz. Desteklerini bizden esirgemesinler. Onlara çok ihtiyacımız var” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu