3. Mersin Kültürler Festivali

Mersin 3.Kültürler Festivalinde Yörük Dernekleri adına konuşanYörük Kızı Şerife Arıcı Yıldız; "1000 yıldır Anadolu' dayız. Anadolu'nun güzel renkleriyle buluştuğumuz, kardeş, hısım akraba olduğumuz Mersin' de, bir gökkuşağı gibi daha nice bin yıllar sevgi ve kardeşlik içinde yaşayacağız" dedi.

3.Mersin Kültürler Festivali renkli etkinliklerle devam ediyor.
2.gün  sahne proğramında yer alan Mersin Yörük Türkmen Vakfı ve Taşeli Yörükleri adına Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri ile birlikte söz alan Vakıf ve Dernek Genel Sekreteri Şerife Arıcı Yıldız festival katılımcılarına ve konuklarına hitab etti.
Arıcı şöyle konuştu: “Biz Yörükler 1200 yıl önce Altay dağlarından yürüdük Anadolu’ya geldik, Akdeniz’in kıyısında Toros dağlarını yurt tuttuk.Gülnar olduk, Anamur, Mut, Silifke Erdemli, Tarsus olduk.
Sonra Akdeniz’in kıyısında Anadolu’nun dört köşesinden gelen güzel renklerle buluştuk, Mersin olduk.
Birbirimizden kız aldık oğlan aldık hısım akraba olduk. Hasılı Mersin’de hep birlikte bir gökkuşağı olduk.
Mersin’imizi, Hemşerilerimizi seviyoruz. Bu kentte oluşturduğumuz ve çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız sevgi, kardeşlik, paylaşım kültürü çok değerli ve bizi bu Festivalin çatısı altında bir araya getirdi.
Festival Organizatörü Mabiyad ve M. B. Ş. Belediyemize teşekkür ediyoruz, başarılı bir festival diliyoruz, daha bin yıllar bu güzel topraklarda güzel gökyüzünün altında hep birlikte yaşamayı dilliyoruz.”

Festivalde Taşeli Yörükleri Derneği ve Yörük Türkmen Vakfı Yörük çadırında sergi, konser, kültürel söyleşiler yer alıyor.
Bugün saat 18: 00 de yapılacak ‘ yörükler ve Mersin’ resim ve Fotoğraf sergisi açılışı B. Ş. Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından yapılacak.
Ardından ‘ Yörük kadın Lider Gülnar Hatun’ konulu söyleşide Fatma Saadet Bilir konuşmacı olacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu