‘1 Ekmek 1 Çorba’ ya devam

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıldır her kış devam eden “1 Ekmek 1 Çorba” hizmetine Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali de eklendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin her kış devam eden “1 Ekmek 1 Çorba” hizmeti bu yıl 1 Kasım 2021’de 64 noktada başlayarak, 3 ay içerisinde 80 noktaya ulaştı. Yeni eklenen noktalardan bir tanesi de Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) oldu.

İlk kez Tren Garı’nda başlamıştı, şimdi otogarla devam ediyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği 2019 yılında başlayan “1 Ekmek 1 Çorba” hizmeti 3 yılda yüzbinlerce vatandaşın içini ısıttı. Sanayi sitesi, sebze ve meyve toptancı hali, durak, hastane ve üniversite önü gibi birçok noktada vatandaşlara sunulan ücretsiz çorba ve ekmek hizmeti, Mersin’de kış aylarının vazgeçilmezi haline geldi. 2019’da ilk kez Tren Garı önünde başlayan proje, 2022’de Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde de devreye girdi.

“Çorba dağıtım noktalarına 16 yeni nokta daha ekledik”

Kentin 13 ilçesinin tamamına yayılan hizmet, MEŞOT’un yanı sıra Tırmıl Sanayi Sitesi, Tarsus Cetvel Köprüsü civarı, Huzurkent ve Arpaçbahşiş Mahalleleri girişinde de başladı. 80’e ulaşan 1 Ekmek 1 Çorba noktaları Teksin uygulamasında paylaşıldı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Aşhane Sorumlusu Ergün Horuz, hizmetle ilgili son bilgileri paylaşarak, “1 Kasım 2021’de 64 noktada başladığımız çorba hizmetimize bugün itibariyle 80 nokta olarak devam ediyoruz. Çorba dağıtım noktalarına 16 yeni nokta daha ekledik. 16 noktanın başlangıcında otogarı seçtik. Şehir dışına çıkan ve Mersinimize gelen vatandaşlarımıza sıcak bir karşılamada bulunmak istedik. Mersin otogarında ilk defa yapılan bir hizmet” dedi. Horuz, sabahları 80 noktanın yanı sıra gün içerisinde de gezici çorba araçlarının okul önlerinde ve işlek noktalarda hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

“Vatandaş sabah sabah sıcak bir çorba içtiği zaman çok güzel oluyor”

‘1 Ekmek 1 Çorba’ hizmetinden yararlanan yolculardan Mehmet Sabri Yılmaz, “Eskişehir’den geliyorum. Bu sıcak karşılama çok güzel. Ben paralı diye biliyordum ama arkadaş ‘ücretsiz’ dedi. Belediye tarafından veriliyormuş. Vatandaş sabah sabah sıcak bir çorba içtiği zaman çok güzel oluyor. Belediye böyle bir hizmet veriyorsa şehrin sahibi var demektir. Vatandaşın gönlünü almak en güzel şey. Bir çorba bir şey değil ama gönül alıyor” dedi.

“Güzel bir hizmet, insanlar evlerinde çorba bulamıyor”

Şehir dışından gelecek yolcusunu bekleyen Hüseyin Kalenderoğlu, “Tesadüfen geldim. Baktım insanlar kalabalık. Ben de ‘nedir’ diye merak ettim. Baktım, çorba dağıtılıyor. ‘Bir sıcak çorba da ben alayım’ dedim. Güzel bir hizmet. İnsanlar evlerinde çorba bulamıyor. İşte, böyle içiyor. Bir lokantaya oturup da bir sıcak çorbasını içemiyor” diye konuştu.

Vatandaşlardan Harun Caymaz da Mersin’de yaşadığını belirterek, “Otogarda bir kolimiz vardı, onu almaya geldik. Çorba gördük, aldık, sevindik. İlk defa karşılaşıyorum. O kadar gidip geldim, burada böyle bir uygulamayı ilk defa gördük” ifadelerine yer verdi.

“Otogarda ilk kez duydum”

Senelerce İstanbul’da yaşayıp Mersin’e yerleşmeye karar verdiğini belirten Müzisyen Hasan Temel de kente girişinde çorba ve ekmek ikramıyla karşılaştı. 81 yaşındaki Temel, “Çok iyi geldi. Yapandan da dağıtandan da Allah razı olsun. Keselerine bereket. Allah bu günlerden geriye koymasın hepsini” dedi.

Otogar çalışanlarından Serkan Çal da hizmetten memnun kaldığını vurgulayarak, “Dışarıda duydum da otogarda ilk kez bu hizmeti duyuyorum. Otogar elemanları için iyi” ifadelerine yer verdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu